Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας των Φαρμακοποιών

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΠΕΖΩΝ, ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΚΛΠ) ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ


Την Κυριακή 11 Μαίου άνοιξε τις πύλες της η έκθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας των φαρμακοποιών. Περιλαμβάνει πάνω από 120 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευές, βιβλία, ποιητικές συλλογές κ. α. Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (Γρ. Λαμπράκη 4 - έναντι κεντρικής εισόδου 424 ΓΣΝΕ, τηλ: 2310 8938731) και η διάρκειά της ήταν μέχρι τις 25 Μαίου.   

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης σε μια φιλική και ζεστή από άποψη ατμόσφαιρας βραδιά. Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον κοινωνικό ρόλο του φαρμακοποιού και στο πως η επαφή με τον ανθρώπινο πόνο οδηγεί σε καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Έτσι αναδεικνύεται ένα άλλο πρόσωπο των φαρμακοποιών, ευαίσθητο, ανήσυχο και δημιουργικό. Τέλος συνεχάρη τους καλλιτέχνες φαρμακοποιούς αλλά και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που δεν περιορίζεται μόνο στην τυπική συνδικαλιστική δραστηριότητα, αλλά δίνει με συνέπεια και μεθοδικότητα το παρόν στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια περιηγήθηκε στην έκθεση και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους και τους δημιουργούς για τα εκθέματα.

Η όμορφη αυτή βραδιά έκλεισε με την παράθεση δεξίωσης στον υπαίθριο χώρο του Πολεμικού Μουσείου όπου σε ένα πανέμορφο και μαγευτικό περιβάλλον, δημιουργοί και καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις.   
Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Φαρμακευτικής εταιρείας OLVOS - GALENICA. Με τη χειρονομία αυτή απέδειξε για άλλη μια φορά την πολιτιστική της ευαισθησία και την ευχαριστούμε θερμά.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails