Δελτίο τύπου του Π.Φ.Σ για την ανστολή της απεργίας

Συνάντηση με το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου  είχε το μεσημέρι η υπουργός Οικονομίας κα Λούκα Κατσέλη, με την οποία συζήτησε τις αλλαγές που επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση στο επάγγελμα των φαρμακοποιών.

Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κος Δημήτρης Βαγιωνάς δήλωσε αμέσως μετά πως  «η κα Κατσέλη μας διαβεβαίωσε, ως η αρμόδια υπουργός, ότι δεν θα υπάρξει κανείς αιφνιδιασμός και ότι δεν θίγονται οι «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί από τον Π.Φ.Σ., όπως είναι τα χωροταξικά και τα πληθυσμιακά κριτήρια»

Μετά την δέσμευση της κας υπουργού, το Δ.Σ. του Συλλόγου συνεδρίασε και λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι κινητοποιήσεις έγιναν προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση για να ξεκαθαριστούν τα βασικά ζητήματα των φαρμακοποιών, προτείνει στους τοπικούς Συλλόγους εκτιμώντας τις τοπικές συνθήκες, να αναστείλουν την απεργία αύριο Τρίτη 11 Μαΐου.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. για να επανεκτιμήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να προχωρήσει σε νέες αποφάσεις.

 «Η κα Κατσέλη δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε διάλογο με τον Π.Φ.Σ. επί των προτάσεων που έχουμε υποβάλλει και στο παρελθόν. Περιμένουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της υπουργού και παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα» σημείωσε ο κος Βαγιωνάς.

Εκ του Π.Φ.Σ.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails