Συμμετοχή του συλλόγου στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σας καλεί να τιμήσετε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου στα Κρούσσια του Νομού Κιλκίς.

Κατά τον εορτασμό της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ που τιμάται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον Κόσμο στις 5 Ιουνίου, ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων οργανώνει διάφορες δραστηριότητες και δρώμενα, κατά την διάρκεια ενός εβδομαδιαίου προγράμματος που αρχίζει την Κυριακή 5 Ιουνίου και τελειώνει την επόμενη Κυριακή 12 Ιουνίου.

Οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε επιστημονικές ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του Κήπου, να αποκτήσουν αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, να συναντήσουν τους αγρότες με τα βιολογικά προϊόντα, να ανταγωνιστούν στο παιχνίδι θησαυρών κυνηγιού κλπ. Τα σχολεία και άλλες ειδικές ομάδες θα ενημερωθούν με διαλέξεις για συγκεκριμένα θέματα και για τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με το περιβάλλον. Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου με την συνάντηση της Διεθνούς Οργάνωσης για την διατήρηση των αυτοφυών φυτών σε βοτανικούς κήπους (BGCI) που αποτελείται από 25 αντιπροσωπευτικές χώρες.

Ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων εγκαινιάσθηκε τον Μάιο του 2001 από το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής έρευνας και καταλαμβάνει έκταση 310 στρεμμάτων. Οι στόχοι και οι σκοποί του εστιάζονται στην προστασία, συντήρηση και αξιοποίηση της ενδημικής και βαλκανικής χλωρίδας, ευαισθητοποιώντας το κοινό και ενισχύοντας την εκπαίδευση σε περιβαλλοντικά ζητήματα και τη βιοποικιλότητα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο internet: http://www.bbgk.gr

Για το σκοπό αυτό, ο Σύλλογος οργανώνει ημερήσια εκδρομή με λεωφορείο, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2005, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων, στην Ποντοκερασιά του Νομού Κιλκίς. Όλα τα έξοδα της εκδρομής θα καλυφθούν από το Σύλλογο.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, έως 1/6/2005.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 09.00 το πρωί από το Λευκό Πύργο. Θα δημιουργηθούν ομάδες για να πραγματοποιηθούν οι επιστημονικές ξεναγήσεις - ενημερώσεις, που θα διαρκέσουν από τις 11.00 έως τις 13.00. Κατόπιν και μέχρι τις 15.00 θα υπάρχει κέρασμα από τον Δήμο με ελαφρύ μπουφέ-αναψυκτικά.

Για όσους επιθυμούν να μεταβούν με δικό τους μέσο, προτείνεται ο επάνω δρόμος από Κιλκίς γιατί υπάρχει επαρκής σήμανση. Η κάτω διαδρομή που καταλήγει στον δρόμο των Σερρών, απαιτεί εκτός δρόμου όχημα.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails