Άμεση υιοθέτηση του αιτήματος του ΦΣΘ για μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης μετά από παρέμβασή μας

Θεσσαλονίκη 18 Μαρτίου 2020

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε την εξαγγελία του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να μειώσει άμεσα τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας σε είδη που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού μετά από πρόταση που υπέβαλε τόσο γραπτά όσο και προφορικά στα αρμόδια υπουργεία ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Συγχαίρουμε την Κυβέρνηση για τα ταχύτατα αντανακλαστικά της, αφού μόλις μία ημέρα μετά την υποβολή της πρότασής μας, αντιλήφθηκε το επείγον του θέματος και προέβη άμεσα σε μείωση του ΦΠΑ σε είδη όπως χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά υγρά, γέλες και μαντηλάκια, γάντια κλπ. Αναμένουμε και επίσημα την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να προχωρήσουμε σε άμεση μείωση των τιμών για να να ελαφρυνθούν οι πολίτες που χρειάζονται αυτά τα είδη για την ατομική τους προστασία και υγιεινή.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και τα μέλη του θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό της Πολιτείας και του πολίτη για να παρέχουν κάθε στιγμή τις υπηρεσίες τους αναλογιζόμενοι το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί σε αυτή την κρίσιμη μάχη ενάντια τόσο στον κορονοϊό όσο και στο χρόνο.

 

Με τιμή

 Για το ΔΣ

 

Πρόεδρος                                              Γραμματέας

Διονύσιος Ευγενίδης                           Αργύριος Αργυρόπουλος

 

 

 

 Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails