Επιστημονική Εκδήλωση με το ΚΕ.Σ.Α.Υ. στις 07/06/2006

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ άρχισε το έτος 2000, όπως όλοι γνωρίζετε, την δια βίου εκπαίδευση των φαρμακοποιών με σκοπό να κρατά ενήμερους τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης πάνω σε όλες τις νεότερες εξελίξεις στα θέματα που αφορούν το αντικείμενό μας, την υγεία. Η ανάγκη της διαρκούς επιστημονικής επιμόρφωσης έγινε αντιληπτή νωρίς από το Δ.Σ., σαν η μόνη λύση στην διαμόρφωση της εικόνας του φαρμακοποιού του σήμερα, την ανάδειξη του κοινωνικού του ρόλου και σαν ασπίδα στην επιβουλή των διαφόρων συμφερόντων που έχουν στόχο να αλώσουν τα φαρμακεία μας. Υλοποιήθηκε άμεσα και αγκαλιάστηκε απ’ όλους τους συναδέλφους με αποτέλεσμα σήμερα, 6 χρόνια μετά, και ενώ όλοι οι φορείς έχουν αναγνωρίσει την αναγκαιότητα της δια βίου εκπαίδευσης των επιστημόνων, ο Σύλλογός μας να παραμένει ο μοναδικός επιστημονικός Σύλλογος της χώρας που πραγματοποιεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο σε τακτική βάση.

Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, η δια βίου εκπαίδευση των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης εμπλουτίσθηκε με διάφορες συνεργασίες τόσο με φαρμακευτικές εταιρείες για συγκεκριμένα προϊόντα όσο και με ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ με προσκεκλημένους κορυφαίους επιστήμονες από διάφορα πανεπιστήμια της χώρας. Παράλληλα έδειξε τον δρόμο και στους υπόλοιπους φαρμακευτικούς, και όχι μόνον, συλλόγους για την επίτευξη του στόχου της συνεχούς επιμόρφωσης.

Επόμενη στάση στην ατέρμονη διαδρομή της επιστημονικής ενημέρωσής μας είναι η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ που διοργανώνει ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σε συνεργασία με το ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Α.Π.Θ. (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) με θέμα

“ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ”

την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2006.

Σκοπός τόσο του Συλλόγου μας όσο και του ΚΕΣΑΥ είναι να σας παρουσιάσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ όσα έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα. Η ημερίδα αποτελείται από τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Σεξουαλική Υγεία και Φαρμακεία: σελίδες στο διαδίκτυο με ειδικά θέματα που ενδιαφέρουν τους φαρμακοποιούς (υπεύθυνοι: Δημ. Κούβελας, Διον. Ευγενίδης)

Συγκεκριμένα το ΚΕΣΑΥ θα δημιουργήσει ειδικό τμήμα στην ιστοσελίδα του - με πρόσβαση και από link της ιστοσελίδας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης - που θα περιλαμβάνει:

Α) Ενημερωτικές πληροφορίες και επιστημονικά νέα σε σχέση με την σεξουαλική υγεία

Β) Πληροφορίες για όλα τα φάρμακα και σκευάσματα που έχουν ένδειξη για παθήσεις σεξουαλικής υγείας

Γ) Κατηγορίες φαρμάκων που αναφέρουν ως πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια οποιαδήποτε σεξουαλική δυσλειτουργία

Δ) Τεστ γνώσεων σε θέματα ανθρώπινης σεξουαλικότητας, σεξουαλικής λειτουργίας και δυσλειτουργίας

Ε) Κάρτα μέλους ΚΕΣΑΥ, ούτως ώστε να λαμβάνουν υλικό και να πληροφορούνται ηλεκτρονικά για τις εκδηλώσεις του.

2. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος στο ΚΕΣΑΥ          

- Επίσκεψη στο ΚΕΣΑΥ μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου για ενημέρωση-συζήτηση.

- Έναρξη λειτουργίας του ειδικού Τμήματος της ιστοσελίδας από εκπρόσωπο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Όσοι φαρμακοποιοί θέλουν να επισκεφθούν το κέντρο, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο.

3. Επιστημονική εκδήλωση

Στυτική δυσλειτουργία: Τι πρέπει να γνωρίζει ο φαρμακοποιός

  • το πρόβλημα
  • τα αίτια
  • η πρόληψη
  • η θεραπεία
  • η συνεργασία των 4: ασθενή - συντρόφου - γιατρού - φαρμακοποιού


Ομιλητές:

Δημήτρης Χατζηχρήστου, Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ., τ. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΚΕΣΑΥ

Δημήτρης Κούβελας, Ιατρός - Φαρμακοποιός, Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακολογίας Α.Π.Θ., Υπεύθυνος Έρευνας ΚΕΣΑΥ

Χαράλαμπος Βλαχόπουλος, Λέκτορας Καρδιολογίας Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπεύθυνος Μονάδας Καρδιαγγειακών Νοσημάτων και Σεξουαλικής Υγείας, Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών

Η επιστημονική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2006 και ώρα 8:30μμ στον πολυχώρο “Πολιτεία studio” (περιοχή αεροδρομίου, στροφή Regency καζίνο). Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δείπνο και μετά θα παρακολουθήσουμε το μουσικό πρόγραμμα του πολυχώρου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τους υπόλοιπους καλλιτέχνες του προγράμματος.

Επειδή η χωρητικότητα της αίθουσας είναι συγκεκριμένη, η πρόσκληση απευθύνεται μόνο στους φαρμακοποιούς (ένα άτομο) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα πρέπει να το δηλώσουν τηλεφωνικά (2310 275791) στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι 31/5/2006. Οι συνάδελφοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα παραλάβουν την αριθμημένη πρόσκλησή τους απ’ τα γραφεία του Συλλόγου με την κατάθεση του Διανεμητικού. Όσοι επιθυμούν να καθήσουν με συγκεκριμένους συναδέλφους για να είναι παρέα, παρακαλούνται, αφού συνεννοηθούν πρώτα μεταξύ τους, ένας απ’ όλους να δηλώσει τα ονόματα και των υπολοίπων. Η κατανομή των θέσεων θα γίνει από τους υπευθύνους του χώρου χωρίς την παραμικρή παρέμβαση του Συλλόγου και δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν χωρίς την αριθμημένη πρόσκληση.

Η ώρα προσέλευσης έχει ορισθεί στις 8:30μμ, η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9:00μμ ακριβώς και το μουσικό πρόγραμμα θα αρχίσει στις 11:45μμ χωρίς καμιά παρέκκλιση.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος κατάφερε να εξασφαλίσει τη στάθμευση των αυτοκινήτων των φαρμακοποιών σε φυλασσόμενο χώρο, μπροστά από τον χώρο της εκδήλωσης, στην τιμή των 5 Ευρώ, αντί της κανονικής που είναι 10 Ευρώ.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, σας καλεί να συμμετάσχετε όλοι σ’ αυτή την επιστημονική ημερίδα που συνδυάζει την επιμόρφωση από υψηλού επιπέδου ομιλητές και την διασκέδαση με ένα επίσης υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails