ΦΣΘ: Εκδήλωση του Συλλόγου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

         ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938  Ν.Δ. 171

  A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

 

Θεσσαλονίκη 6 Σεπτεμβρίου 2018

 

Αρ. Πρωτ. 2767

  

Προς: τους φαρμακοποιούς του ΦΣΘ

  

ΘΕΜΑ: Εκδήλωση του Συλλόγου μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

  

Αγαπητοί συνάδελφοι

Στις 25 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου, εορτάζεται σε όλον τον κόσμο η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ, με σκοπό την ανάδειξη του φαρμακείου της γειτονιάς ως κέντρου παροχής υπηρεσιών Φαρμακευτικής φροντίδας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης-καμπάνιας προς το κοινό της Θεσσαλονίκης, στις 29 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Σάββατο, 10:00 π.μ.- 9:00 μ.μ., στο χώρο του Λευκού Πύργου, με στόχο ακριβώς την ενημέρωση των συμπολιτών μας για τον ουσιαστικό ρόλο του φαρμακοποιού, μέσω προβολής των υπηρεσιών συμβουλής, συμμόρφωσης και φροντίδας που μπορεί να προσφέρει το φαρμακείο.

Στο σημείο διεξαγωγής της εκδήλωσης θα στηθεί τέντα που θα αναπαριστά εικονικό φαρμακείο και στο εσωτερικό της οποίας θα λειτουργούν 5  Σημεία Παροχής εξειδικευμένων συμβουλών από φαρμακοποιούς προς το κοινό ("advisory corners"), στελεχωμένα από εθελοντές συναδέλφους. Τα θέματα για τα οποία θα γίνεται ενημέρωση, εκτός από τις γενικές οδηγίες για διαχείριση και συμμόρφωση με τη φαρμακοθεραπεία, θα είναι τα εξής:

  • Διακοπή καπνίσματος
  • Γαστρεντερικά προβλήματα-διάρροια
  • Κρυολόγημα
  • Φλεβική νόσος
  • Αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Εκτός από τα "advisory corners", θα υπάρχουν και info desks από εταιρείες των οποίων τα προϊόντα διακινούνται από τα φαρμακεία, για διανομή εντύπων και δειγμάτων, ενώ θα διανέμεται ειδικό έντυπο του Συλλόγου μας στο κοινό.  Η εκδήλωση θα υποστηριχθεί από δυναμική καμπάνια στο ραδιόφωνο και τα social media. Η οργάνωσή της έχει ανατεθεί στην εταιρεία NOUFIO, συνεργάτη του Συλλόγου μας για το PHARMA POINT και το ΠΣΕΦ.

 Αγαπητοί συνάδελφοι

Σας προτρέπουμε να αγκαλιάσετε και να στηρίξετε την εκδήλωσή μας, καθώς στοχεύει ευθέως στην αναβάθμισή του επαγγέλματός μας και της θετικής εικόνας του. Έτσι, σας καλούμε:

  • Να συμμετάσχετε ως εθελοντής/εθελόντρια, για τη στελέχωση των ADVISORY CORNERS. Θα χρειαστούμε περίπου 50 συναδέλφους, για δίωρες βάρδιες, που θα εκπαιδευτούν κατάλληλα, σε συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου το απόγευμα της Τετάρτης, 19 Σεπτεμβρίου (επισυνάπτονται λεπτομέρειες)
  • Να προβάλλετε την εκδήλωση προς τους πελάτες σας, αναρτώντας στη βιτρίνα του φαρμακείου σχετική αφίσα και προσκαλώντας τους με έντυπη πρόσκληση.
  • Και φυσικά, να δώσετε το «παρών», με την παρουσία σας στον χώρο της εκδήλωσης.

 Οδηγίες για όσες/όσους συναδέλφους επιθυμούν να συμμετάσχουν
ως εθελοντές

-Θα λειτουργούν 5 advisory corners, ένα για κάθε κατηγορία/πάθηση. Στο καθένα θα πρέπει να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή 2-3 συνάδελφοι, με άσπρες μπλούζες, για να παρέχουν συμβουλές. Άρα, θα χρειαστούν περίπου 10 συνάδελφοι για κάθε ένα και συνολικά 50 συνάδελφοι. Η διάρκεια κάθε βάρδιας θα είναι 2-3 ώρες.

 -Όσοι/όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να το δηλώνουν τηλεφωνικά στο Σύλλογο, στην κα Νικολέτα Μπούκα, δηλώνοντας παράλληλα το advisory corner της προτίμησής τους και τις διαθέσιμες ώρες τους για το Σάββατο 29.9.2018.

 -Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου όλοι οι εθελοντές θα πρέπει να παρακολουθήσουν εκπαίδευση στα γραφεία του Συλλόγου, που θα γίνει από μέλη μας και στελέχη των εταιριών χορηγών. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης θα έχει ως εξής:

18:00-18:30: εκπαίδευση "Γαστρεντερικά προβλήματα-Διάρροια"

18:30-19:00: εκπαίδευση "Κρυολόγημα"

19:00-19:30: εκπαίδευση "Διακοπή καπνίσματος"

19:30-20:00: εκπαίδευση "Φλεβική νόσος"

20:00-20:30: εκπαίδευση "Παχυσαρκία"

 -Οι φαρμακοποιοί-εθελοντές θα ενημερωθούν για το τελικό πρόγραμμα λειτουργίας των advisory corners και τις ώρες που θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της εκδήλωσης τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018.

 -Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, μετά τη λήξη της εκδήλωσης, θα διασκεδάσουμε μαζί σε κέντρο της περιοχής.

 Συνάδελφοι

Ο Σύλλογός μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας του κλάδου μας για ανάδειξη του ρόλου μας στη δημόσια υγεία και την κοινωνία, πρωτοπορεί και πάλι, δημιουργώντας ένα νέο θεσμό για την Ελλάδα, την «Ημέρα Φαρμακοποιού». Περιμένουμε τη στήριξη και τη συμμετοχή σας.

 

Για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ               ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ


MoreInfo-icon 

Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails