Η δήλωση του Υπ. Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για τον αριθμό των φαρμακείων

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου έκανε την παρακάτω δήλωση απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα Δημοσιογράφων στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος ενωπίω» στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Να σας θυμίσω ότι από τη Βουλή, πέρασε η περίφημη Οδηγία για τις υπηρεσίες. Η Οδηγία για τις υπηρεσίες μας δίνει τη δυνατότητα ανοίγματος μιας σειράς επαγγελμάτων. Έχουμε προχωρήσει, ετοιμάζονται οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για το άνοιγμα κάποιων επαγγελμάτων και θα νομοθετήσουμε τους επόμενους μήνες για το άνοιγμα των υπολοίπων και έχουμε μιλήσει για όλα αυτά.

Ν. ΦΕΛΕΚΗΣ: Μα κ. Υπουργέ ποια είναι αυτά τα επαγγέλματα που ανοίγετε άμεσα με αυτές τις υπουργικές αποφάσεις;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Έχουμε μιλήσει για μια σειρά από επαγγέλματα που περιλαμβάνονται και στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής, το περίφημο μνημόνιο, που ξεκινούν από δικηγόρους. Προσέξτε, σε κάθε επάγγελμα δεν ανοίγεις το ίδιο πράγμα, δεν αλλάζεις το ίδιο πράγμα.

Για παράδειγμα στους φαρμακοποιούς δεν τίθεται ζήτημα αριθμού φαρμακείων.

Μ. ΠΥΡΓΙΩΤΗ: Ακριβώς, τεράστιος ο αριθμός φαρμακείων.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Είναι προφανές. Στους δικηγόρους, υπάρχουν κάποια ζητήματα, για παράδειγμα τη μη δυνατότητα να μπορεί κάποιος να εξασκεί το επάγγελμα σε άλλη πόλη, τα οποία είναι πράγματι εμπόδια. Στους συμβολαιογράφους άλλα, στους μηχανικούς και στους αρχιτέκτονες άλλα και υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα επαγγέλματα που είναι κλειστά, το καθένα με τον τρόπο του. Εμείς θα πάμε σε άνοιγμα.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails