Απονομή Υποτροφιών από τον Φ.Σ.

Στις 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση απονομής υποτροφιών στη μνήμη Τάσου Καραγκούνη, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ο Τάσος Καραγκούνης διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και οι υπηρεσίες που προσέφερε στο Σύλλογό μας αλλά και στο φαρμακευτικό κόσμο της χώρας γενικότερα, ήταν ανεκτίμητες.
Ο θεσμός των υποτροφιών στα παιδιά των φαρμακοποιών που πέρασαν μετά από εξετάσεις στα ΑΕΙ της χώρας, ξεκίνησε το 2000 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία. Στη φετινή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Γεώργιος Ορφανός, οι εκπρόσωποι του Μητροπολίτη και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ.κ. Αθανάσιος Νικολαΐδης και Κλεάνθης Βαλαρούτσος, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κ.κ. Δημήτριος Γάκης και Ιωάννης Τρασανίδης, ο ομότιμος καθηγητής του Φαρμακευτικού τμήματος του ΑΠΘ κ. Πέτρος Γεωργακόπουλος και άλλοι επίσημοι.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Γραμματέας του Συλλόγου μας κ. Διονύσιος Ευγενίδης σε μία  κατάμεστη αίθουσα από συγγενείς και φίλους των βραβευθέντων φοιτητών αλλά και συναδέλφους και φίλους του αείμνηστου Τάσου Καραγκούνη. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εξέλιξη της εκδήλωσης σε θεσμό, που έχουν αγκαλιάσει με θέρμη όχι μόνο οι φαρμακοποιοί αλλά και η κοινωνία και τα ΜΜΕ της πόλης μας. Ο θεσμός αυτός έχει στόχο να αναπτύξει ένα κλίμα αλληλεγγύης μεταξύ των συναδέλφων αλλά και να δημιουργήσει την αίσθηση μιας ευρύτερης οικογένειας. Η βράβευση περιλαμβάνει εκτός από τον έπαινο και βιβλιάριο της Τράπεζας Πειραιώς με ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, γιατί η πραγματική αξία των επιτυχόντων ξεπερνά τα βραβεία και τους τύπους.
Τα αναμνηστικά διπλώματα και τις υποτροφίες απένειμαν η συνάδελφος κυρία Καραγκούνη-Κεχαγιά Ελένη, σύζυγος του θανόντος προέδρου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέλη των Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ., της ΟΣΦΕ και της ΠΑΝΣΥΦΑ καθώς και οι εκπρόσωποι των χορηγών εταιρειών τις οποίες το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά. Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν οι φαρμακευτικές εταιρείες ABBOT, BOEHRINGER INGELHEIM, ELPEN, GLAXO SMITH KLINE, JANSSEN, LAVIPHARM A.E.,OLVOS-GALENICA, NOVARTIS, ROCHE, WYETH, UNI-PHARMA, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ καθώς επίσης και η IMS, η Τράπεζα Πειραιώς, ο Π.Φ.Σ. η Ο.Σ.Φ.Ε. η PHARMAPRESS AE και ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης.
Μετά το   τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση όπου οι τιμηθέντες νέοι φοιτητές 18 κορίτσια και 20 αγόρια, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν σκέψεις και να δεχθούν τα συγχαρητήρια και τις ευχές των παρισταμένων.
Οι τιμηθέντες με υποτροφία 38 νέοι φοιτητές είναι: Αποστολίδου Ειρήνη, Βατσέλης Κωνσταντίνος, Βογιατζή  Μαριάνα, Γλυκού  Πουλχερία, Δερεμπούκας  Αργύριος, Ζέλλιου  Δωροθέα, Θεοδωρίδης  Βασίλειος, Καλοβέρου  Μαρία - Καλλιρόη, Καλοκαιρινού  Ελένη, Καμπερίδης  Θεόδωρος, Κανατίδου  Χαρίκλεια, Καραμάνης  Γεώργιος. Καρούτα  Βασιλική, Κατσαϊτης  Δημήτριος, Κατσούλα  Αναστασία, Κίλιας  Αναστάσιος, Κόμαρης  Δημήτρης - Σωκράτης, Κορακίδου  Ολυμπία, Κωνσταντινίδης  Κων/νος, Μαλογιάννης  Ανδρέας, Μαντζάρης - Δεμπερδεμίδης Eυριπίδης, Μπίκος  Χρήστος, Μποτσίνη Θωμαή, Νικόλτσιος  Άγης, Νικόλτσιος  Νικόλαος, Νώτα Ευαγγελία, Παπαγεωργίου Μιλτιάδης, Παπαζαφειρίου Ζαφειρένια, Παπαδόπουλος  Ηλίας, Ποντικογιάννη  Ουρανία, Ραϊμόντο  Μαρία - Όλγα, Ρόβα  Ταρσή, Σιμοπούλου  Μαρία, Τσαπανίδης  Άλκης - Αλέξανδρος, Τσιόντση  Αλεξάνδρα, Τσολερίδης Παναγιώτης, Τσουματίδης Γεώργιος και Χάτσιος  Γρηγόριος.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails