Ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 14 Μαρτίου

Πανελλήνια Ενημερωτική Καμπάνια

Ήλιος: Φως - Φωτιά

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ήλιου, αλλά και οι βλαπτικές συνέπειες από την παρατεταμένη έκθεση σε αυτόν θα αποτελέσουν το αντικείμενο της ενημερωτικής καμπάνιας για το κοινό, που διοργανώνεται, από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο με τη συμμετοχή τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων και χορηγό τα Δερματολογικά Εργαστήρια Avène.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μόνο το 2000, σε 60.000 περίπου άτομα στην Ευρώπη διαγνώσθηκε κακόηθες μελάνωμα και από αυτά περίπου τα 16.000 πέθαναν από την πάθηση. Όσον αφορά στην Ελλάδα, 1 στους 2 Έλληνες έχει πάθει ηλιακό έγκαυμα πριν το 18ο έτος τής ζωής του, ο δε δερματικός καρκίνος παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Η προστασία λοιπόν από την ηλιακή ακτινοβολία, απαιτεί σωστή ενημέρωση και ο πλέον κατάλληλος χώρος για την παροχή συμβουλών, εκτός από το γραφείο του δερματολόγου, είναι το φαρμακείο. Με σύνθημα:

«Φωτίζει αλλά… η στιβάδα του όζοντος μειώνεται.

Θερμαίνει αλλά… οι καρκίνοι του δέρματος πολλαπλασιάζονται.

Ο φαρμακοποιός σας μπορεί να σας συμβουλέψει. Εμπιστευθείτε τον!»,

η καμπάνια του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των Δερματολογικών Εργαστηρίων Avène θα διαρκέσει από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο και θα πραγματοποιηθεί σε 12 πόλεις.   

Η καμπάνια στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «ΗΛΙΟΣ: Φως-Φωτιά», ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τα μέλη του, την Τετάρτη 14 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο POLIS, με ομιλία της Δερματολόγου Δρος Ιωάννας Μαντέκου-Λεφάκη, Αν. Διευθύντριας Κρατικής Κλινικής Δερματολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και στελεχών των Δερματολογικών  Εργαστηρίων Avène.

Το επόμενο διάστημα μέσα από τα φαρμακεία του νομού Θεσσαλονίκης θα διανέμονται  ειδικά ενημερωτικά έντυπα και δείγματα αντηλιακών προϊόντων, καθώς τα αντηλιακά προϊόντα που διατίθενται από τα φαρμακεία είναι ελεγμένα, υποαλλεργικά και συντηρημένα στις κατάλληλες συνθήκες. Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί θα παρέχουν πολύτιμες συμβουλές για τις ιδιαίτερες ανάγκες τού κάθε τύπου δέρματος, των παιδιών και των ομάδων υψηλού κινδύνου.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails