Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων αντικείμενο σύσκεψης

Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων στο Νομό Θεσσαλονίκης ήταν το αντικείμενο της σημερινής (16/1/2012) σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, οι αντιδήμαρχοι των δήμων Θεσσαλονίκης κ. Καπόν, Βόλβης κ. Ζωγράφος, Παύλου Μελά κ. Λιλίτσης, Νεάπολης-Συκεών κ. Απατσίδης, Θέρμης κ. Τιτέλης, Ωραιοκάστρου κ. Λαζαρίδης, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Τολίδης και ο Γενικός Διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιουφτσίδης, όπως επίσης και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Η απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα είναι η δέσμευση όλων των δήμων να αποστείλουν στο Φαρμακευτικό Σύλλογο όπως οφείλουν βάσει του Καλλικράτη, έως τις 30  Ιανουαρίου τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τόσο για τον καθορισμό κοινού ωραρίου λειτουργίας για τα φαρμακεία σε όλους τους δήμους, με εξαίρεση τους δήμους που έχουν τουριστική δραστηριότητα κατά τους θερινούς μήνες, όσο και για το ποσοστό των φαρμακείων που θα εφημερεύουν και θα διανυκτερεύουν σε κάθε δήμο, όπως προβλέπεται από το άρθρο 34 του νόμου 3852. Στη συνέχεια ο Φαρμακευτικός Σύλλογος θα καταθέσει τους πίνακες εφημεριών προς επικύρωση στον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails