Θεοδοσιάδης στον ALPHA 989.. Ψάχνοντας τον Σκορδα για απαντήσεις

Για την απεργία των φαρμακοποιών, τα ΜΥΣΥΦΑ, την στάση των σούπερ μάρκετ, αλλά και γιατί το βρεφικό γάλα, είναι ακριβό στην Ελλάδα, μίλησε στο ραδιόφωνα του ALPHA 9.89 και στον Δήμο Βερύκιο, ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

O πρόεδρος του ΠΦΣ κατήγγειλε ευθέως τον υφυπουργό ανάπτυξης κ. Θανάση Σκορδά ότι ολιγώρησε στις καταγγελίες του για τις μεθοδεύσεις των εισαγωγέων στις τιμές του βρεφικού γάλακτος.
«Kάθε απεργία έχει επίπτωση στην ταλαιπωρία των ανθρώπων. Γι αυτό την σταματήσαμε δυο μέρες., Για τον κόσμο. Ζητάω συγγνώμη από τους ασφαλισμένους αλλά και αυτοί αντιλαμβάνονται τη θέση μας. Στουρνάρας και Τρόικα θα κάνουν κοπτοραπτική σήμερα αν θα μας «κόψουν» το χέρι το πόδι…
Είμαστε σε απόγνωση και πρέπει να αποφασίζουμε για το μέλλον της δουλειάς μας. Η Θεσσαλονίκη έχει όσα φαρμακεία όσα και η Αυστρία. Ποιός ζει καλύτερα εγώ ή ο Αυστριακός; Να τραβήξουμε με κλήρο μια χώρα της Ευρώπης, όποια θέλετε και όλοι οι νόμοι να μεταφερθούν στην ελληνική αγορά» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.
Για το ζήτημα της έκθεσης του ΟΟΣΑ, που επιχειρεί να επιβάλλει η Τρόϊκα, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Βιταμίνες και συμπληρώματα, πωλούνται ήδη στα σούπερ μάρκετ. Δε θέλουμε το πακέτο μέτρων της έκθεσης ΟΟΣΑ. Πρώτον, όχι φάρμακα στα σούπερ μάρκετ, δεύτερον να μην ανοίγει ένας επιχειρηματίας φαρμακείο, τρίτον όχι σε αλυσίδες φαρμακείων, από ιδιωτικά κεφάλαια. Δεν είναι επαρκείς λόγοι απεργίας; Δεν μπορώ να ανταγωνιστώ με τα σούπερ μάρκετ»

 «Δυο τρείς φορές είναι  φθηνότερα τα φάρμακα στην Ελλάδα», είπε σε άλλο σημείο και συνέχισε  «βάζω στοίχημα ότι θέλετε. Κόβω το κεφάλι μου. Τι θα πει είμαστε λόμπυ;  Πτυχιούχοι - επιστήμονες είμαστε, έχουμε τη δουλειά μας και δίνουμε δουλειά και σε άλλο κόσμο»
Για τις τιμές είπε «έχουμε δώσει χιλιάδες παραδείγματα ότι τα φάρμακα στην Ελλάδα είναι πάμφθηνα. Συμφωνούμε να εφαρμόσουμε τις τιμές όποιας χώρας θέλετε»
Αναφερόμενος ο κος Θεοδοσιάδης  σε παρατήρηση ακροατή για το βρεφικό γάλα ότι σκεύασμα κοστίζει 240 ευρώ εδώ, ενώ στο εξωτερικό 80 ευρώ. «Το έχουμε αναφέρει στο υπουργείο  Ανάπτυξης, 200% είναι από τον εισαγωγέα, προσωπικά έχω συγκαλέσει ειδική συνέντευξη τύπου και δώσαμε πλούσιο υλικό…Τα σούπερ Μάρκετ ρίχνουν λεφτά για διαφήμιση «Είναι πολλά τα λεφτά Αρη...»
«Μιλήστε με τον κο Σκορδά», προέτρεψε τους συνομιλητές του ο κ. Θεοδοσιάδης και συμπλήρωσε «του κατήγγειλα να πιάσει τον εισαγωγέα, πριν από τέσσερις μήνες… Θα το δούμε ήταν η απάντηση και ακόμη το βλέπουν…»
Εγω θα παραιτηθώ αν ο κ. Σκορδάς μου πει ότι δεν το κατήγγειλα. Η τιμή αφετηρίας καθορίζει τις επόμενες τιμές» κατέληξε ο κος Θεοδοσιάδης.

Σημείωση παρά τις προσπάθειες των δημοσιογράφων ο κ. Σκορδάς δεν βρέθηκε ποτέ..

Ολη η συνέντευξη ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

Σαφές  μήνυμα προς την Κυβέρνηση πως ο φαρμακευτικός κλάδος έχει γνώση των υποχωρήσεων που ενδεχομένως να κάνει η Κυβέρνηση στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, έστειλε προς τα κυβερνητικά στελέχη ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, μιλώντας σήμερα Παρασκευή στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ ανέφερε πως οι φαρμακοποιοί είναι γνώστες της διαπραγμάτευσης και είναι σε ετοιμότητα.

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Φαήλος Κρανιδιώτης μιλώντας επίσης δήλωσε πως δεν πρέπει να καταστραφεί η μεσαία τάξη στην οποία ανήκουν και οι επιστήμονες και οι φαρμακοποιοί.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails