Νέες κινητοποιήσεις Παρασκευή 14 και Δευτέρα 17 Μαρτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 11/3/2014

Το ΔΣ του ΠΦΣ που συνήλθε στις 11/3/2014 αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει την κινητοποίηση για τις ερχόμενες ημέρες και να συνεχίσει την απεργία την Παρασκευή 14 και την Δευτέρα 17 Μαρτίου.

Οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στην εφαρμογή των μέτρων που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η Τρόικα και το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Παράλληλα με δεδομένη την κοινωνική ευαισθησία μας, δίνουμε την ευκαιρία σε όσους έχουν ανάγκη να προμηθευθούν τα φάρμακα τους και να μην δημιουργηθεί οποιαδήποτε πρόβλημα στην φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού.

Η Τρόικα αποβλέπει στην διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν:

·         Τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ

·         Τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων

·         Τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς.

Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα 17 Μαρτίου για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της  Τρόικας με την Κυβέρνηση.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ προηγήθηκε συνάντηση των μελών του ΔΣ του ΠΦΣ με τον Υπουργό Υγείας, μετά το τέλος της οποίας εκδόθηκε από το Υπουργείο το παρακάτω Δελτίο τύπου.


Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2014
Γραφείο Τύπου Υπουργού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο, κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη, καθώς και με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Μετά το πέρας της συνάντησης ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:
Κ. Θεοδοσιάδης: «Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη, οι θέσεις τις οποίες το Υπουργείο Υγείας ανέπτυξε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα μας βρίσκουν σε ένα πλαίσιο θετικό.
Πιστεύουμε ότι θα υιοθετηθούν, προς την προστασία της δημόσιας υγείας. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, είμαστε επιφυλακτικοί διότι απέναντί μας υπάρχει η τρόικα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις του Υπουργείου Υγείας. Θα εκτιμήσουμε τη στάση μας σε συνάρτηση και με την πορεία των διαπραγματεύσεων και με το αποτέλεσμα που αυτές θα έχουν».
Ερ. Δημοσιογράφου: Σήμερα στη συνέλευσή σας θα λάβετε κάποια απόφαση; Ποιο είναι το κλίμα; Είναι δεύτερη ημέρα κλειστά τα φαρμακεία, αύριο τι γίνεται;
Κ. Θεοδοσιάδης: «Δεν θέλω να προκαταλάβω τη συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου. Όσα ειπώθηκαν με τον Υπουργό είναι προς θετική κατεύθυνση αλλά πρέπει να επαναλάβω ότι το πρόβλημα του κλάδου δεν είναι πρόβλημα με τον Υπουργό Υγείας, είναι πρόβλημα με την τρόικα».
Αδ. Γεωργιάδης: «Είχαμε μία πιστεύω εποικοδομητική συζήτηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Εξηγήσαμε τις θέσεις του Υπουργείου Υγείας που γνώμονα έχουν πρώτον, την προστασία της δημόσιας υγείας και δεύτερον -δεν θα το κρύψω- κατανοούμε αιτήματα των φαρμακοποιών που αντιπροσωπεύσουν ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας προς την τρόικα θα γίνουν αποδεκτές, αποτελούν ούτως ή άλλως την εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβερνήσεως. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με αισιοδοξία».
Ερ. Δημοσιογράφου: Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο αν τελικά δεν γίνουν δεκτές αυτές οι προτάσεις;
Αδ. Γεωργιάδης: «Πάντα υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια αλλά πηγαίνουμε με αισιοδοξία».Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails