Σημαντική αύξηση των διημερεύοντων φαρμακείων στη Θεσσαλονίκη

Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, ύστερα από ομόφωνη πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, για εθελοντική συμμετοχή σε επί πλέον εφημερίες.

Η απόφαση αυτή ενεργοποιήθηκε έπειτα από την πολύ μεγάλη απροθυμία που παρατηρήθηκε - μόλις 1,3% - στην αξιοποίηση διατάξεων πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης με δυνατότητα ένταξης σε διευρυμένο ωράριο εκούσιας λειτουργίας.

Με την ενεργοποίηση όμως της απόφασης του Φ.Σ.Θ., 410 φαρμακοποιοί του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, το 30% δηλαδή της δύναμης, διπλασιάζουν άμεσα τις εφημερίες τους τα απογεύματα, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, της Δευτέρας και Τετάρτης και υπερτετραπλασιάζουν τις εφημερίες τους για τα πρωινά του Σαββάτου.

Αυτή είναι η υπεύθυνη απάντηση των σύγχρονων επιστημόνων – επαγγελματιών, οι οποίοι παράλληλα με την επιχείρησή τους, που δεν αποτελεί αυτοσκοπό, σέβονται το ρόλο τους στην ανάγκη εξυπηρέτησης της δημόσιας υγείας και εφοδιασμού του κοινού με φάρμακα.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails