Λειτουργούν κανονικά τα φαρμακεία από αύριο Τετάρτη 4/1/2012Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 3/1/2012 ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του ΠΦΣ στην οποία συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. και πρόεδροι Συλλόγων, καθώς και οι Υπουργοί κ.κ. Κουτρουμάνης, Σαχινίδης, Τιμοσίδης, και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρης. Στη συζήτηση που κράτησε πάνω από 3 ώρες επιβεβαιώθηκε από πλευράς πολιτείας η εξόφληση των λογαριασμών του ΕΟΠΥΥ στις 5 Ιανουαρίου και του ΟΓΑ στις 22 Ιανουαρίου. Όσοι λογαριασμοί του ΟΓΑ έπρεπε να πληρωθούν τον Δεκέμβριο και δεν πληρώθηκαν, θα εξοφληθούν τις επόμενες μέρες. Επίσης παρουσιάστηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής των δύο επόμενων λογαριασμών του ΕΟΠΥΥ που τοποθετούνται στις 13 Φεβρουαρίου και 13 Μαρτίου. Επίσης δόθηκαν διαβεβαιώσεις για τις αποπληρωμές των χρωστούμενων του ΟΠΑΔ και σχεδόν όλων των άλλων ταμείων (όσων υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας) σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων (η οποία θα είναι και η μικρότερη) θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο και η επόμενη μέχρι τις 30 Μαρτίου, εφόσον βέβαια το επιτρέψει η Δημοσιονομική πορεία της χώρας με την εκταμίευση του αναμενόμενου δανείου. Για τις καταβολές αυτές θα κρατηθεί ένα μικρό ποσοστό από κάθε λογαριασμό έναντι πιθανών περικοπών. Για τα υπόλοιπα ταμεία υπάρχει ρύθμιση να εξοφληθούν τα χρωστούμενα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Υγείας και εργασίας με εκπροσώπους μας και εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας με σκοπό την αύξηση του χρόνου πίστωσης προς αποθήκες και φαρμακεία.

Κατόπιν αυτών κρίθηκε ότι οι δεσμεύσεις της πολιτείας κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε να προτείνει αναστολή των κινητοποιήσεων, καλώντας παράλληλα τους Συλλόγους σε επαγρύπνηση για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι οφείλεται στην πίεση που ασκήθηκε όλο αυτό το διάστημα με αποκορύφωμα την διήμερη απεργία και την ταυτόχρονη αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων

Συνεπώς από αύριο Τετάρτη 4/1/2012 τα φαρμακεία λειτουργούν κανονικά και εκτελούμε συνταγές όλων των ταμείων πλην αυτών που είναι ήδη σε αναστολή εκτέλεσης.

Νεότερη και αναλυτικότρη ενημέρωση θα ακολουθήσει αύριο.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails