"Έρανος υγείας" από την ΟΝΝΕΔ στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 6 Νοεμβρίου 2013

Προς
Φαρμακευτικό Συλλόγο Θεσσαλονίκης
Πρόεδρο κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη
Κοιν: Γεν. Γραμματέα κ. Διονύση Ευγενίδη

Θέμα:  «Έρανος Υγείας» από την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικών πρωτοβουλιών της Ν.Δ. με την επωνυμία «ΣΤΗΡΙΖΩ», οι οργανώσεις της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. έχουν δρομολογήσει μια σειρά εκδηλώσεων και ενεργειών, με διπλό σκοπό: α) Την άμεση υποστήριξη του έργου φορέων και ιδρυμάτων του νομού, που δραστηριοποιούνται στην κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων και β) την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση περισσοτέρων δυνάμεων και της κοινής γνώμης σε θέματα αλληλεγγύης προς τις εν λόγω ευπαθείς ομάδες.
Μεταξύ των φορέων και ιδρυμάτων που φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε με τις δράσεις μας, περιλαμβάνονται η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» και το ΚΕΘΕΑ.
Η δράση που αφορά τον κλάδο σας, είναι ο «έρανος υγείας» που θα πραγματοποιήσουν ομάδες της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης στα φαρμακεία του πολεοδομικού συγκροτήματος τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2013, με ώρα έναρξης της δράσης, 10:00 το πρωί.
Στο πλαίσιο της δράσης, θα διανεμηθούν στα φαρμακεία της πόλης έντυπα του ΚΕΘΕΑ και των γιατρών του κόσμου και θα καλούνται οι φαρμακοποιοί να συνεισφέρουν ό, τι επιθυμούν σε φάρμακα, παιδικά εμβόλια, γάζες, σύριγγες και προφυλακτικά, τόσο για τις ανάγκες των «Γιατρών του Κόσμου», όσο και για την προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ κατά της διασποράς του HIV στις τάξεις των τοξικομανών, λόγω της κοινής χρήσης συριγγών και της μη χρήσης προφυλακτικών.
Απευθύνουμε θερμή παράκληση, να ενημερώσετε τα μέλη σας για την επικείμενη δράση της ΟΝΝΕΔ, τα μέλη της οποίας θα φέρουν χαρακτηριστικά σήματα και θα φέρουν σχετική επιστολή της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Οι συνάδελφοί σας, θα μπορούν να προσφέρουν εφόσον το επιθυμούν σύριγγες μιας χρήσης και προφυλακτικά, καθώς και οποιαδήποτε ποσότητα οποιουδήποτε από τα παρακάτω είδη, επιλέξουν.
•    Εμβόλια (Tetravac, pentavac, mmr, Ηπατίτιδας Β, Ανεμοβλογιάς, Μηνιγγιτιδόκοκου, Πνευμονιόκοκκου, Infarix Hexa)
•    Φάρμακα (αντιδιαβητικά, καρδιολογικά, αντιβιώσεις παντός είδους, παιδικά σιρόπια, εισπνεόμενα, κρέμες δερματολογικές, παυσίπονα).

Και η παραμικρή ποσότητα, μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση
Βαγγέλης Μωυσής
Υπεύθυνος Τύπου & ΕπικοινωνίαςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails