Επιστολή του Συλλόγου μας για τις καθυστερήσεις πληρωμών του ΟΠΑΔ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης κα. Ξενογιαννακοπούλου
ΚΟΙΝ: Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί

Σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για δύο από τα προβλήματα που βασανίζουν τους φαρμακοποιούς και να ζητήσουμε την άμεση παρέμβασή σας.
Το πρώτο αφορά τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΟΠΑΔ που αυτή τη στιγμή χρωστά στους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης λογαριασμούς 5 μηνών συνολικής αξίας περίπου 28 εκ. Ευρώ, παραβαίνοντας κάθε έννοια λογικής, αλλά και του νόμου που επιβάλλει την εξόφληση των λογαριασμών εντός 45 ημερών. Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αντιλαμβανόμαστε ότι διανύετε τις πρώτες ημέρες στις νέες σας θέσεις, όπως ελπίζουμε να αντιληφθείτε κι εσείς ότι οι καθυστερήσεις είναι υπερβολικές, δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία των φαρμακείων μας και κινδυνεύουν να δυναμιτίσουν την παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του Δημοσίου.
Το δεύτερο πρόβλημα αφορά οφειλές του ΟΚΑΝΑ προς 23 συναδέλφους μας από το 2007! Ο χρόνος της καθυστέρησης εξόφλησης έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια κάθε λογικής και παρακαλούμε για την άμεση επίλυση και αυτής της εκκρεμότητας.
 

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας
Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails