Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετέχει δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. 
Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης αντιδρούμε στη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση και την τρόικα κατάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα. 
Λέμε όχι στο ξεπούλημα του φαρμακείου σε ξένα και εγχώρια συμφέροντα που σκοπεύουν στη δημιουργία καρτέλ στο φάρμακο. 
Απεργούμε γιατί σου στερούν τη σύνταξη, τα φάρμακα και διαλύουν την Υγεία. 
Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα των φαρμακείων μας στα καρτέλ.
Συναισθανόμενοι την ανάγκη για κάλυψη των αναγκών των πολιτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα ενημερώνουμε καθημερινά, και σύμφωνα με την πορεία των κινητοποιήσεων που θα καθορίσει ο ΠΦΣ, για τα φαρμακεία ασφαλείας που θα λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. 
Για τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 θα λειτουργήσουν ως φαρμακεία ασφαλείας από τις 8.30 το πρωί έως και τις 20.30 το βράδυ τα διημερεύοντα φαρμακεία τόσο στο πολεοδομικό συγκρότημα, όσο και στις περιοχές γύρω από αυτό. 
Μετά τις 20.30 το βράδυ θα λειτουργήσουν τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν έγκαιρα νέες ενημερώσεις ανάλογα με την πορεία των κινητοποιήσεων και πάντα στο πνεύμα της κάλυψης των αναγκών των συμπολιτών μας. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι συνάδελφοι που θα κληθούν να λειτουργήσουν ως φαρμακεία ασφαλείας την Τρίτη 27 Οκτωβρίου εάν ο ΠΦΣ αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Ανάλογη προετοιμασία υπάρχει και θα συνεχιστεί για τις επόμενες ημέρες. 
Στεκόμαστε δίπλα στις ανάγκες των συμπολιτών μας, δίπλα στους ασθενείς, δίπλα στους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν μαζί μας τον αγώνα επιβίωσης στις δύσκολες συνθήκες που επιβάλλουν τα μνημόνια, στους ανθρώπους που γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν, μας εμπιστεύονται για την επίλυση των προβλημάτων τους. Αγωνιζόμαστε ώστε αυτή η σχέση να μην καταστραφεί, δε θα επιτρέψουμε η υγεία των συμπολιτών μας να γίνει αντικείμενο ψυχρής και απρόσωπης κερδοσκοπίας στα χέρια των καρτέλ που ετοιμάζονται να αλώσουν και το χώρο του φαρμακείου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  Ο Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας
Κυριάκος Θεοδοσιάδης                     Διονύσιος Ευγενίδης


Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails