Αναστολή της επι πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε Ασφ. Ταμεία

Σε αναστολή της επί πιστώσει  χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους πολλών ταμείων οδηγούνται οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης οι φαρμακοποιοί του Νομού από 1ης Σεπτεμβρίου δεν θα δέχονται συνταγές των εξής ασφαλιστικών ταμείων:

-          ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ

-          ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

-          ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΤΥΔΚΥ)

-          ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

-          ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

-          ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ)

Η συνολική οφειλή των ασφαλιστικών αυτών ταμείων αγγίζει τα 7.250.000€ και σε ορισμένα εξ αυτών η καθυστέρηση ξεπερνά τους έξι (6) μήνες.

Η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων για τους ασφαλισμένους των ταμείων αυτών πρακτικά σημαίνει ότι από 1ης Σεπτεμβρίου οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν εξ ιδίων το σύνολο της αξίας των φαρμάκων που προμηθεύονται και εν συνεχεία θα τα διεκδικούν μεμονωμένα από το ασφαλιστικό τους ταμείο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα ασφαλιστικά ταμεία εκτός από τις τηλεφωνικές οχλήσεις, έλαβαν σχετική γραπτή προειδοποίηση ήδη από τον Ιούνιο μήνα και καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση εκ μέρους τους, τους επιδόθηκε εξώδικη δήλωση στις αρχές Αυγούστου.

Οι φαρμακοποιοί οδηγούνται στο μέτρο αυτό διότι έχουν οδηγηθεί σε οικονομική δυσπραγία λόγω του μεγάλου ύψους της οφειλής και της μακροχρόνιας καθυστέρησης.

Ας σημειωθεί ότι οι φαρμακοποιοί εξοφλούν τους προμηθευτές τους εντός 30 ημερών και επί πλέον έχουν καταβάλει 600.000€ ως ΦΠΑ των πωλήσεων που δεν τους έχουν εξοφληθεί.

Για τις αποφάσεις αυτές έχουν ενημερωθεί τόσο η Υπουργός Κοιν. Ασφαλίσεων κ. Πετραλιά όσο και ο Γενικός Γραμ. κ. Δ. Μαμμωνάς χωρίς όμως αποτέλεσμα.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails