Δελτίο τύπου για την συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

Να παραιτηθεί από τη θέση του Υπουργού Υγείας κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Θεοδοσιάδης, όταν ο Υπουργός δήλωσε ενώπιον της αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου ότι διαφωνεί με την κυβερνητική πρόταση περί διάθεσης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από τα super markets.

Ο κ. Κουρουμπλής προσπάθησε να δικαιολογήσει την κυβερνητική επιλογή λέγοντας πως είναι προϊόν διαπραγμάτευσης για τη σωτηρία της χώρας.

Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι δια στόματος Κουρουμπλή επαναλαμβάνονται τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα των προηγούμενων Υπουργών Υγείας, τους οποίους ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατακεραύνωνε όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Ο κ. Θεοδοσιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Τα ίδια ακριβώς λόγια και επιχειρήματα ακούγαμε από τους μνημονιακούς Υπουργούς κ.κ. Βορίδη, Γεωργιάδη, Σαλμά και Λοβέρδο.»

Παράλληλα παρουσιάστηκαν στον Υπουργό Υγείας ερωτήσεις στη Βουλή, τις οποίες είχε καταθέσει ο ίδιος ως βουλευτής της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα υπέρ της διάθεσης Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ αποκλειστικά και μόνο από τα φαρμακεία, που σήμερα όμως παραμερίζονται, όπως επίσης και έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που είναι κόλαφος για τις προτεινόμενες κυβερνητικές αποφάσεις.

Η αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επεσήμανε επίσης τους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία που προκύπτουν από την ελεύθερη πώληση φαρμάκων από τα ράφια των super markets, όταν μάλιστα χώρες που υλοποίησαν παρόμοιες επιλογές στο πρόσφατο παρελθόν σήμερα τις ανακαλούν εσπευσμένα.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης δήλωσαν ορθά κοφτά στον κ. Κουρουμπλή ότι η απόφαση αυτή καθώς και άλλες ενδεχομένως παρόμοιες αποφάσεις, εάν εν κρυπτώ προετοιμάζονται, αποτελούν αιτία πολέμου για τον κλάδο.

Τέλος με ιδιαίτερη ένταση προβλήθηκε και το ηθικό ζήτημα εμπαιγμού του κλάδου που τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, λάμβανε διαβεβαιώσεις για τα αντίθετα από αυτά που εν τω μεταξύ διαπραγματεύονταν με την τρόικα.
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν ομόψυχα στην προειδοποιητική εικοσιτετράωρη απεργία της Τετάρτης 10 Ιουνίου και σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.
 
Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails