Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ελληνικού φαρμακευτικού μουσείου

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
09/10/2007

Φαρμακευτικό Μουσείο  ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάστηκε πρόσφατα και με μεγάλη επιτυχία το Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη που είναι το πρώτο της χώρας. Σκοπός του είναι η συγκέντρωση (με δωρεές ή αγορές), καταγραφή, τεκμηρίωση, μελέτη (από επιστημονικής και ιστορικής πλευράς) και παρουσίαση – προβολή του Φαρμακευτικού υλικού (όργανα, σκεύη, έπιπλα, μηχανήματα, βιβλία, συγγράμματα, συνταγές, φαρμακευτικά έντυπα, φυτολόγια, δρόγες, φαρμακευτικές ουσίες και φαρμακοτεχνικές μορφές κ.ά.) που αναφέρονται στην ιστορία της Φαρμακευτικής Επιστήμης στη Ελλάδα. Είναι μια κληρονομιά που δυστυχώς χάνεται μέσα στο ρεύμα της «ανακαίνισης» του Φαρμακείου. Αυτή την Ελληνική κληρονομιά επιχειρεί να διασώσει και να προβάλλει το «Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο», το οποίο είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Το Μουσείο επίσης θα ασχοληθεί με κάθε πτυχή που αφορά την άσκηση της Φαρμακευτικής Επιστήμης στην Ελλάδα, την έκδοση επιστημονικών μελετών που αφορούν τα παραπάνω θέματα, τη δημιουργία επιστημονικής βιβλιοθήκης με παλαιά και νέα συγγράμματα, τη δημιουργία περιοδικών εκθέσεων που θα παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, τη διενέργεια πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, διαλέξεων – ανακοινώσεων, τη συμμετοχή σε συνέδρια της ιστορίας της Φαρμακευτικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τη συνεργασία με ημεδαπούς και αλλοδαπούς ανάλογους οργανισμούς και ιδρύματα. Μέλη του σωματείου «Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο» μπορούν να εγγραφούν πτυχιούχοι Φαρμακευτικής, αλλά και όσα πρόσωπα ενδιαφέρονται για τους σκοπούς του Μουσείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, μέλη του φαρμακευτικού συλλόγου και πλήθος κόσμου. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Πρόεδρος του Φαρμακευτικού κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Χριστόδουλος Οικονομίδης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Για περισσότερες πληροφορίες: Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τηλ: 2310471776Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails