Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για τις καθυστερήσεις στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών

Προς: Τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας μεταφέρουμε την οργή των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της απαράδεκτης καθυστέρησης στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν οφειλές που χρονολογούνται από το 2011 και σήμερα που μπαίνουμε στο 2014 δεν έχουν ακόμη εξοφληθεί. Πολλές φορές στο παρελθόν ακούσαμε, ακόμη και από τα Πρωθυπουργικά χείλη, ότι η εξόφληση των ποσών αυτών είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αναρωτιόμαστε αν τελικά ο Πρωθυπουργός είναι γνώστης της κατάστασης που επικρατεί.

Είναι περιττό να σας υπενθυμίσουμε ότι τα φάρμακα αυτά που χορηγήσαμε, τα έχουμε πληρώσει στους προμηθευτές μας, έχουμε πληρώσει ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και όλους τους άλλους φόρους που συνδέονται με αυτά. Είναι επίσης περιττό να σας υπενθυμίσουμε ότι σ’ αυτούς τους λογαριασμούς περιέχονται και πανάκριβα φάρμακα που προορίζονται για σοβαρές παθήσεις και τα οποία επίσης παραμένουν απλήρωτα. Η καθυστέρηση αυτή μας έχει φέρει σε απόγνωση, γιατί μας έχει στραγγαλίσει οικονομικά και μας έχει φέρει στα πρόθυρα του κλεισίματος.

Σας καλούμε να λάβετε σήμερα όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται για την άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, γιατί δεν δικαιολογείται καμιά περαιτέρω καθυστέρηση.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails