Μεγαλειώδης πορεία φαρμακοιποιών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Video και Φωτογραφίες)

Περισσότεροι από 1500 φαρμακοποιούς της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27/03/14 πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού Φαρμακείου και της Δημόσιας Υγείας που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του πολυνομοσχεδίου που τίθεται προς ψήφιση την Κυριακή 30/03/14.
Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο και κατόπιν ξεκίνησε η πορεία που κινήθηκε κατά σειρά στις οδούς Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Μητροπόλεως, Λεωφόρος Νίκης, για να καταλήξει στο σημείο απ΄όπου ξεκίνησε, το Λευκό Πύργο.
Ήταν πραγματικά μια μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία, με δύναμη και άνευ κάθε προηγουμένου παλμό, όπου φαρμακοποιοί είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ στα "βρώμικα" σχέδια της κυβέρνησης  για πώληση φαρμάκων από ιδιοκτήτες super market και παιχνιδάκων με σκοπό μόνο το κέρδος καθώς και στη δημιουργία καρτέλ από ξένα συμφέροντα που θα εκτινάξουν τις τιμές των φαρμάκων στα ύψη αλλά και θα οδηγήσουν την εξυπηρέτηση του κοινού μόνο σε ώρες και περιοχές υψηλού οικονομικού ενδιαφέροντος.


Ταυτόχρονα οι φαρμακοποιοί ζήτησαν τη στήριξη του Έλληνα Πολίτη στο Δίκαιο Αγώνα τους δηλώνοντας ότι θα είναι πάντα στο πλευρό του και θα υπερασπίζονται το δικαίωμά του στην Υγεία.
Ένταση δημιουργήθηκε όταν η πορεία πέρασε έξω από 2 γνωστούς απεργοσπάστες φαρμακοποιούς χωρίς φυσικά να προκληθούν επεισόδια. Οι φαρμακοποιοί διαμαρτυρόμενοι φώναξαν διάφορα συνθήματα εναντίον τους και γιουχάροντάς τους, πέταξαν υποτιμητικά κέρματα στις εισόδους των φαρμακείων τους.
Διάφορα ΜΜΕ αναφέρθηκαν εκτενώς με ρεπορτάζ στην πρωτοφανή συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε, προβάλλοντας τον αγώνα επ΄ αόριστον που κήρυξαν οι φαρμακοποιοί μέχρι να δικαιωθούν.

 

VIDEO

   

    Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails