Επιστολή του Συλλόγου προς το Δήμο Θεσ/νίκης για το θέμα των σταυρών

ΠΡΟΣ: Δήμο Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση προσόδων
Τμήμα τελών διαφήμισης –
Ακαθάριστων εσόδων και λοιπών τελών


Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έγινε αποδέκτης παραπόνων συναδέλφων ότι συνεργεία του Δήμου έκριναν παράνομες τις τοποθετήσεις σταυρών των φαρμακείων τους, παρότι είναι τοποθετημένοι επί της προσόψεως του φαρμακείου και σε καμιά περίπτωση σε πυλώνες ή άλλες κατασκευές. Σας υπενθυμίζουμε ότι ύπαρξη φωτεινών σταυρών είναι υποχρεωτική για τα φαρμακεία σύμφωνα με το Π.Δ. 312/16-9-92 ΦΕΚ 157 περί οργάνωσης και συγκρότησης των φαρμακείων.

Συμμεριζόμαστε απόλυτα την προσπάθειά σας για την αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης, όμως οι σταυροί των φαρμακείων δεν μπορούν να συγκριθούν σε καμιά περίπτωση με τις λοιπές διαφημιστικές πινακίδες που αλλοιώνουν την αισθητική της Θεσσαλονίκης. Οι σταυροί απλά υποδηλώνουν τη θέση του φαρμακείου, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τις ώρες εφημερίας αυτών, όταν οι ασθενείς συνδημότες μας αναζητούν εναγωνίως το φαρμακείο υπηρεσίας.

Μετά από τα παραπάνω, παρακαλούμε να εξετάσετε το θέμα της τοποθέτησης των σταυρών των φαρμακείων υπό το πρίσμα της εξυπηρέτησης των ασθενών, όπως άλλωστε είναι και το πνεύμα του Νομοθέτη, και προσδοκούμε στην κατανόησή σας.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails