Μόνο μέσα από μια κοινή Ευρωπαϊκή πορεία μπορεί να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή αξιοπρεπούς φαρμακευτικής περίθαλψης

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης μαζί με τους Έλληνες ασφαλισμένους αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις συνέπειες του μνημονίου στον τομέα της Υγείας. Ακόμη και αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, επιδεικνύουμε υποδειγματική συνέπεια στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Εκτός από την καθυστέρηση στην εξόφληση των παλαιών οφειλών, έχουμε επιφορτιστεί με όλο το οικονομικό βάρος της τρέχουσας φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ και επιπλέον με την αδυναμία των ασφαλισμένων να πληρώσουν ακόμη και το ποσό της συμμετοχής τους, αποτέλεσμα του πρόσφατου κλεισίματος των τραπεζών.

Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι ενδιαφερόμαστε πρώτιστα για να μη λείψει κανένα φάρμακο από κανέναν Έλληνα ασθενή!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ανέλυσε την κατάσταση της φαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα μας όπως διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Ομόφωνα συμφώνησε ότι μόνο μέσα από μια κοινή Ευρωπαϊκή πορεία μπορεί να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή αξιοπρεπούς φαρμακευτικής περίθαλψης στους ασθενείς. Σε καμιά περίπτωση όμως η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να περνά μέσα από προτάσεις που καταστρέφουν τα φαρμακεία και τη Δημόσια Υγεία, όπως αυτές έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails