Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Αγαπητοί συνάδελφοι

 

Αυτό το διάστημα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετώπισε ποτέ ο κλάδος και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ύπαρξη του Ελληνικού φαρμακείου και κατά προέκταση την ίδια την ύπαρξή μας.

Το σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο Υπουργός Υγείας ανέτρεψε όλα όσα είχαν συμφωνηθεί στις συζητήσεις με την ηγεσία του ΠΦΣ που κράτησαν πάνω από τέσσερις μήνες. Το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για την είσοδο στο χώρο του φαρμακείου των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με την ασάφεια στους ιδιοκτησιακούς περιορισμούς, με τη λειτουργία των φαρμακείων τα Σάββατα και τα απογεύματα της Δευτέρας και Τετάρτης και με τη μείωση των πληθυσμιακών κριτηρίων. Επίσης ανατρέπει υπέρ της βιομηχανίας το ποσοστό του rebate και και υπονομεύει την ύπαρξη των ΣΥ.ΦΑ.

Οι κινητοποιήσεις μας, οι μεγαλύτερες στην ιστορία του κλάδου, ξεκίνησαν με την τριήμερη απεργία της προηγούμενης βδομάδας, που σημαδεύτηκαν από την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Ο αγώνας αυτός μόλις άρχισε και, αν το νομοσχέδιο δεν βελτιωθεί σημαντικά, θα είναι μακρύς. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την επιβίωσή μας και συνεχίζουμε με νέα τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 26, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. και των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων όλης της χώρας.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου.

Επίσης την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αριστοτέλους. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, στο παλαιό Υπουργείο. Στη συγκέντρωση θα λάβουν μέρος φαρμακοποιοί απ’ όλη τη Μακεδονία και Θράκη! Σας καλούμε να είστε όλοι εκεί, φορώντας τις άσπρες μας ποδιές, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς μας και το προσωπικό των φαρμακείων.

Σας καλούμε να λάβετε μέρος καθολικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και σε όποιες επόμενες κληθούμε να πραγματοποιήσουμε κλιμακώνοντας τον αγώνα μας.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails