Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ.Θ της 15ης/1/2011

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2011 με τη συμμετοχή των Προέδρων όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της  Μακεδονίας και της Θράκης εξέτασε τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας που αφορούν την φαρμακευτική πολιτική της Κυβέρνησης. Τα όσα παρουσιάστηκαν είναι εντελώς διαφορετικά από όσα είχαν συζητηθεί με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να αισθανόμαστε εξαπατημένοι από τον Υπουργό και η αντίδρασή μας θα είναι ανάλογη του εμπαιγμού που υποστήκαμε επί τετράμηνο.

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης που οδηγούν σε κλείσιμο το Ελληνικό Φαρμακείο. Απορρίπτουμε τις ρυθμίσεις που θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο νόμου του Υπουργού Υγείας γιατί είναι έξω από το πλαίσιο των συζητήσεων και του προσχηματικού, όπως αποδείχτηκε, διαλόγου που προηγήθηκε.

Ενωμένοι οι Φαρμακοποιοί θα δώσουμε τον αγώνα μέχρι να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή φαρμακευτική πολιτική που παρουσιάστηκε και έχει στόχο να παραδώσει τη φαρμακευτική περίθαλψη του Ελληνικού λαού στα χέρια των πολυεθνικών εταιρειών και των μεγάλων συμφερόντων.

Η Γ.Σ. ομόφωνα υιοθέτησε την πρόταση του Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ. για πλήρη εναρμόνιση με τις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τη Δευτέρα 17/1.Η Γ.Σ. του Φ.Σ.Θ.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails