Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο σεμινάριο των μεταπτυχιακών μαθημάτων με θέμα την Καρδιακή Ανεπάρκεια

Επιμελείς μαθητές αποδεικνύονται οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο μάθημα του 2ου κύκλου μεταπτυχιακών μαθημάτων που διοργανώνει και φέτος ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) έγινε χθες Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 και είχε μεγάλη επιτυχία. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, οι 100 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη φυσιολογία της καρδιάς, να κρατήσουν σημειώσεις και να λύσουν τις απορίες τους.

Εισηγητής στο πρώτο μάθημα ήταν ο καρδιολόγος στο Ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας της Βιοκλινικής, Ιωάννης Ευθυμιάδης και τίτλος του μαθήματος «Ανατομία και φυσιολογία του καρδιαγγειακού συστήματος». Οι φαρμακοποιοί παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εισήγηση του ειδικού και στη συνέχεια, επί σχεδόν μιάμιση ώρα, έγινε συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις επί του θέματος.

Ο 2ος κύκλος μεταπτυχιακών μαθημάτων που διοργανώνει ο ΦΣΘ θα διαρκέσει έως τις 24 Απριλίου 2017. Φέτος έχει θέμα την καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ γενικός συντονιστής του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο Dr. Ιωάννης Ζαρίφης - καρδιολόγος, συντονιστής διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Το επόμενο μάθημα θα είναι στις 6 Μαρτίου με εισηγητή τον καρδιολόγο, επιστημονικό συνεργάτη της κλινικής «Άγιος Λουκάς», Νικόλαο Παπαδόπουλο και τίτλο μαθήματος «Αίτια και προδιαθεσικοί παράγοντες καρδιακής ανεπάρκειας (Επιδημιολογία και συννοσηρότητες)».

Στόχος των μαθημάτων είναι οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης να εμπλουτίσουν το «οπλοστάσιό» τους σχετικά με τις πιο συχνές παθήσεις που ταλαιπωρούν τους ασθενείς που εξυπηρετούν στα φαρμακεία τους και να μάθουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με νέα φάρμακα και σύγχρονες τεχνικές θεραπείας.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails