Νέα επιστολή στον Δήμαρχο για το θέμα των σταυρών των φαρμακείων

Η ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝ

ΠΡΟΣ: Δήμο Θεσσαλονίκης

Αγαπητοί

Σχετικά με το πρόβλημα που έχετε δημιουργήσει σε φαρμακοποιούς του Δήμου μας για τους σταυρούς των φαρμακείων τους, προσφερθήκαμε να συνεργαστούμε μαζί σας ώστε να βρεθεί μια λύση που θα εξυπηρετεί και την αισθητική της πόλης αλλά και την ανάγκη των συμπολιτών μας για ανεύρεση φαρμακείου σε λειτουργία.
Αντί ουσιαστικής απάντησης δεχθήκαμε ένα δισέλιδο γεμάτο αριθμούς πρωτοκόλλων και Νόμων.
Πεποίθησή μας είναι ότι η συνεργασία μεταξύ των φορέων της πόλης πρέπει να στηρίζεται στην καλή διάθεση για εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων.
Με βάση αυτά, σας απευθύνουμε για άλλη μια φορά πρόσκληση για συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία σας, έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για τους συνδημότες μας.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας
Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος Ευγενίδης

 

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρη

ΚΟΙΝ: 1) Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χ. Καπόν

2) Διεύθυνση προσόδων, Τμήμα τελών διαφήμισης –

Ακαθάριστων εσόδων και λοιπών τελών


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Επιστημονικούς Συλλόγους της πόλης μας με πάνω από 1200 μέλη-φαρμακοποιούς. Είναι Ν.Π.Δ.Δ., σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα υγείας και φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών.

Με βάση αυτά, μας προκαλεί κατάπληξη η απαξιωτική συμπεριφορά της υπηρεσίας σας (τμήμα τελών διαφήμισης) να μην απαντήσει μέχρι σήμερα στην από 21/4/2011 (Α.Π. 791) επιστολή μας σχετικά με το θέμα των σταυρών των φαρμακείων.

Και δεν θα προχωρούσαμε στην παρούσα δεύτερη επιστολή μας αν η υπηρεσία σας, μας είχε δώσει να καταλάβουμε ότι, για κάποιο λόγο, δεν πρόλαβε να απαντήσει.

Η συνεχιζόμενη όμως επίδοση εκθέσεων παράβασης από το συνεργείο του Δήμου σε μέλη του Συλλόγου μας, υποδηλώνει ότι αγνόησε προκλητικά το προηγούμενο έγγραφό μας!

Αν εσείς κύριε Δήμαρχε θεωρείτε ότι αυτή η συμπεριφορά της υπηρεσίας σας αρμόζει στην ιστορία, στον θεσμοθετημένο ρόλο και στην κοινωνική προσφορά του Συλλόγου μας, να μας το γνωρίσετε για να αναθεωρήσουμε ανάλογα την εκτίμησή μας προς τον θεσμοθετημένο δικό σας ρόλο.

Σας καλούμε να δώσετε άμεσα εντολή να σταματήσουν οι έλεγχοι με αντικείμενο τους σταυρούς των φαρμακείων λαμβάνοντας υπόψη ότι οι σταυροί των φαρμακείων ΔΕΝ συνιστούν διαφήμιση αλλά ένδειξη ύπαρξης φαρμακείου σε λειτουργία και υποχρέωση έναντι του Νόμου.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, επιβάλλεται η συνεργασία όλων των φορέων και των δυνάμεων της πόλης και για τον λόγο αυτό προσδοκούμε στη συνεργασία σας και αναμένουμε να ορίσετε επιτροπή η οποία από κοινού με μέλη του Συμβουλίου μας θα βρουν λύση που θα εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας και θα βασίζεται στο σύνολο της κείμενης Νομοθεσίας.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος Ευγενίδης

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: Δήμο Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση προσόδων
Τμήμα τελών διαφήμισης –
Ακαθάριστων εσόδων και λοιπών τελών


Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έγινε αποδέκτης παραπόνων συναδέλφων ότι συνεργεία του Δήμου έκριναν παράνομες τις τοποθετήσεις σταυρών των φαρμακείων τους, παρότι είναι τοποθετημένοι επί της προσόψεως του φαρμακείου και σε καμιά περίπτωση σε πυλώνες ή άλλες κατασκευές. Σας υπενθυμίζουμε ότι ύπαρξη φωτεινών σταυρών είναι υποχρεωτική για τα φαρμακεία σύμφωνα με το Π.Δ. 312/16-9-92 ΦΕΚ 157 περί οργάνωσης και συγκρότησης των φαρμακείων.

Συμμεριζόμαστε απόλυτα την προσπάθειά σας για την αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης, όμως οι σταυροί των φαρμακείων δεν μπορούν να συγκριθούν σε καμιά περίπτωση με τις λοιπές διαφημιστικές πινακίδες που αλλοιώνουν την αισθητική της Θεσσαλονίκης. Οι σταυροί απλά υποδηλώνουν τη θέση του φαρμακείου, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τις ώρες εφημερίας αυτών, όταν οι ασθενείς συνδημότες μας αναζητούν εναγωνίως το φαρμακείο υπηρεσίας.

Μετά από τα παραπάνω, παρακαλούμε να εξετάσετε το θέμα της τοποθέτησης των σταυρών των φαρμακείων υπό το πρίσμα της εξυπηρέτησης των ασθενών, όπως άλλωστε είναι και το πνεύμα του Νομοθέτη, και προσδοκούμε στην κατανόησή σας.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails