Εκδήλωση με θέμα "ΚΛΙΜΑ-SOS" την Τετάρτη 2 Απριλίου

Πανελλήνια Ενημερωτική Καμπάνια

Κλίμα S.O.S. - Ήλιος, καύσωνας & η ζωή μας

Οι δραματικές αλλαγές στο κλίμα, που τις ζούμε με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι το ελάχιστο από αυτό που πραγματικά συμβαίνει στο περιβάλλον. Οι επιδράσεις στους ανθρώπινους οργανισμούς μετρώνται με τις στατιστικές του σήμερα και τα προοπτικά σενάρια του άμεσου μέλλοντος. Ιδίως αυτά που αφορούν τη συσσωρευμένη ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα.

Οι ρήξεις στην περιβαλλοντική ισορροπία έχουν ορατό αποτέλεσμα στους καρκίνους, στις «σπάνιες» νόσους, όσο και στις ανταποκρίσεις του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου. Είναι δε τέτοιας έντασης και ταχύτητας που ο προσαρμοστικός μηχανισμός του οργανισμού αδυνατεί να τις παρακολουθήσει…

Με γνώμονα τα στοιχεία αυτά, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διοργανώνει καμπάνια ενημέρωσης των φαρμακοποιών και του κοινού, σε 12 πόλεις, από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο. Με μήνυμα «Κλίμα S.O.S. - Ήλιος, καύσωνας & η ζωή μας» και σε συνεργασία με τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, επιχειρείται η ενημέρωση για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους και την πρόληψη, ιδίως από την έκθεση στον ήλιο. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι οι φαρμακοποιοί για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των αντιηλιακών προϊόντων, ενημερώνουν για τις άριστες λύσεις σχετικά με την προστασία του καταναλωτή, πελάτη, ασθενή.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της καμπάνιας θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα του Π.Φ.Σ. μαζί με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, για τους φαρμακοποιούς-μέλη τους, την Τετάρτη 2 Απριλίου, και ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης POLIS.

Στην ημερίδα ομιλητές θα είναι ο κ. Μάριος Κόκκορης, BSc, MSc, Dic
Σύμβουλος Διαχείρισης & Προστασίας Περιβάλλοντος, η κα Λίνα Φίλη, Φαρμακοποιός, Διευθύντρια Marketing Avène, και η κα Ράνια Λέχου, Φαρμακοποιός, Υπεύθυνη Τμήματος Carla. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, καθώς και εκπρόσωπος του Π.Φ.Σ.

Στο επόμενο διάστημα θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα από τα φαρμακεία του Νομού Θεσσαλονίκης, με επιστημονικές συμβουλές για την πρόληψη από την κακή επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά και τον καύσωνα.
Χορηγός της πανελλήνιας ενημερωτικής καμπάνιας είναι τα Δερματολογικά Εργαστήρια Avène.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails