Πραγματοποιήθηκε η δια βίου εκπαίδευση με θέματα "Κάπνισμα και άπνοια"ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ:

  • Κάπνισμα: ένας ύπουλος εχθρός
  • Υπνική άπνοια, ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα


Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2011, στη συνεδριακή αίθουσα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Δια Βίου Εκπαίδευσης Φαρμακοποιών μια εξαιρετική ημερίδα με θέματα: Κάπνισμα, ένας ύπουλος εχθρός και Υπνική άπνοια, ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε από τον ιατρό, κύριο Δημήτριο Γκιουλέκα, Ομότιμο Καθηγητή Πνευμονολογίας του Α.Π.Θ.
Παρουσιάστηκαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο όλοι οι κίνδυνοι που πηγάζουν από τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος, οι παθήσεις που προκαλούνται από αυτό και η τεράστια σημασία της διακοπής του. Η παρουσίαση του θέματος από τον κ. Καθηγητή έγινε με βοηθητικά οπτικοακουστικά μέσα και ευρεία γκάμα επιστημονικών στοιχείων που δόθηκαν στους ακροατές με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο.
Κατόπιν αναπτύχθηκε το θέμα της υπνικής άπνοιας, μιας «νόσου» που τα τελευταία χρόνια έχει μελετηθεί πολύ από τους ερευνητές και σχετίζεται άμεσα με τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής του ανθρώπου και φυσικά με το κάπνισμα.
Η παρουσίαση του έμπειρου ομιλητή άφησε ενθουσιασμένους τους εκατό περίπου συναδέλφους που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, κάτι που φάνηκε από το έντονο ενδιαφέρον μέσα από τις ερωτήσεις που τέθηκαν αλλά από τα αποτελέσματα του εντύπου αξιολόγησης που συμπλήρωσαν.

Όσο για τους φίλους που δε μπορούσαν να παρευρεθούν, αλλά και για όλους τους συναδέλφους στην επικράτεια, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για άλλη μία φορά μετέδωσε ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του ολόκληρη την ημερίδα. Οι διαδικτυακοί ακροατές, που ξεπέρασαν τους εξακόσιους, είχαν επιπλέον τη δυνατότητα να θέσουν ζωντανά τα ερωτήματά τους μέσω livechat, τα οποία και απαντήθηκαν από τον κ. Καθηγητή στο τέλος της ομιλίας του. Η πρωτοτυπία του εγχειρήματος αυτή τη φορά είχε να κάνει με το μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων άλλων Φαρμακευτικών Συλλόγων, αλλά και φαρμακευτικών ιστολογίων (blogs) που αναμετέδωσαν ζωντανά τη διάλεξη. Με τον τρόπο αυτό πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των συναδέλφων που συμμετείχαν και επετεύχθη ο στόχος της ενημέρωσης και εκπαίδευσης ακόμη περισσότερων συναδέλφων από όλη την Ελλάδα. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για άλλη μια φορά έδωσε βροντερό το παρόν του στο πλευρό όλων των συναδέλφων και τους ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή!Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails