Δελτίο Τύπου του συλλόγου μας για τις πληρωμές του ΟΠΑΔ

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΔ
 
Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης οι απαράδεκτες και πέραν πάσης λογικής καθυστερήσεις στις πληρωμές του ασφαλιστικού ταμείου του Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της χώρας γενικότερα, δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τις συνταγές των υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δημοσίου με φάρμακα που χορήγησαν από την 1η Ιανουαρίου 2009 μέχρι και σήμερα.
 
Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους τις φαρμακαποθήκες για φάρμακα τα οποία χορήγησαν στους ασφαλισμένους του Δημοσίου από τις πρώτες ημέρες του χρόνου. Επίσης έχουν ήδη πληρώσει στο Δημόσιο το ποσό του ΦΠΑ που αναλογεί για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει!!!
 
Σε συνάντηση που είχε την προηγούμενη βδομάδα ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Θεοδοσιάδης με τον Υπουργό Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Αβραμόπουλο, ο τελευταίος υποσχέθηκε να πιέσει το Υπουργείο Οικονομικών για την επιτάχυνση των διαδικασιών.
 
Ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί σε ενημερωτική συγκέντρωση τα μέλη του τη Δευτέρα 13 Ιουλίου για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και για να αποφασίσουν το είδος των κινητοποιήσεων προκειμένου να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails