Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 15/10 το 11ο PHARMAPOINT

Ξενικά το Σάββατο το 11o PHARMA point στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό μήνυμα

«Φαρμακείο: βασικός πυλώνας του συστήματος υγείας»

Έτοιμοι να δώσουν τη μάχη για το μέλλον του ελληνικού φαρμακείου και της φαρμακευτικής περίθαλψης δηλώνουν οι φαρμακοποιοί όλης της Ελλάδας, που θα συναντηθούν αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 11oυ PHARMA point. Το συνέδριο διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 15-16 Οκτωβρίου 2011, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης. Και όπως στο παρελθόν, οφείλουμε όλοι να υπερβούμε τα στενά όρια της υπεράσπισης των κλαδικών μας συμφερόντων και της αυτοπεριοριζόμενης συνδικαλιστικής δραστηριότητας, και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον λαό που φωνάζει αυτή τη στιγμή για τα στοιχειώδη δικαιώματά του» επισημαίνει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Και συμπληρώνει, «δηλώνουμε ξεκάθαρα: είμαστε εναντίον της πολιτικής του μνημονίου, είμαστε εναντίον της πολιτικής που μας έχει κάνει έρμαια των αποφάσεων ξένων κέντρων συμφερόντων, είμαστε εναντίον του ξεπουλήματος κάθε δημιουργικής πνοής στη χώρα μας και της εξαθλίωσής μας, στον βωμό των μελλοντικών κερδών κάποιων, ή της διασφάλισης του υφαρπαγμένου πλούτου κάποιων άλλων».

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα του συνεδρίου, το πρωί του Σαββάτου, στις 12:30, θα μιλήσει ο πρόεδρος του νέου ασφαλιστικού φορέα, του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμος Βουδούρης, οποίος και θα ενημερώσει τους φαρμακοποιούς για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), τη λειτουργία του, τα οφέλη που προκύπτουν για τους ασφαλισμένους των ταμείων που συμμετέχουν στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα, καθώς και τι θα σημαίνει για τους φαρμακοποιούς η πλήρης εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ και η χρήση κοινού συνταγολογίου για όλους τους ασφαλισμένους.

Την ίδια μέρα, το απόγευμα στις 19:15, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Οι επιπτώσεις των διατάξεων του Μνημονίου στην υγεία», στο οποίο θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο γ.γ. της ΓΣΕΕ, κ. Νικόλαος Κιουτσούκης και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτριος Βαρνάβας. Τη συζήτηση, την οποία θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι από τον πολιτικό κόσμο και τον χώρο της φαρμακευτικής αγοράς, θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Σχετικά με την παρουσία του στο συνέδριο, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου επισημαίνει: «Τα συνέδρια αυτής της κλίμακας, αλλά και οι μικρότερες ημερίδες και συνέδρια, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη σοβαρών θεμάτων που μας αφορούν, δημιουργικού προβληματισμού, ανταλλαγής απόψεων και, φυσικά, ενημέρωσης. Οι φαρμακοποιοί πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Αγώνας μας και η προσπάθειά μας για την υπεράσπιση του φαρμακείου θα είναι συνεχής και έντονος. Δεν θα υποχωρήσουμε και δεν θα απεμπολήσουμε κανένα κεκτημένο μας».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα συζητηθούν θέματα όπως η κρίση στο φαρμακείο και οι προτάσεις του συνεταιριστικού κεφαλαίου, οι δυσκολίες και οι έξυπνες λύσεις για τον νέο φαρμακοποιό, το marketing φαρμακείου σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και η διακίνηση φαρμάκων στην ηλεκτρονική εποχή και ο ρόλος του ΕΟΦ.

Παράλληλα με το συνέδριο, θα λειτουργήσει έκθεση με τη συμμετοχή εταιρειών, στα περίπτερα των οποίων θα παρουσιαστούν προϊόντα και υπηρεσίες για το φαρμακείο.

Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου είναι η MARFIN EGNATIA BANK.

Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το περιοδικό ΜΕ ΥΓΕΙΑ και το pharmacorner.gr.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails