Αναστολή χορήγησης επί πιστώσει φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ταμείου τραπεζών και λιμενικού

Σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους δύο ταμείων οδηγούνται οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης οι φαρμακοποιοί του Νομού από 1ης Φεβρουαρίου δε θα δέχονται συνταγές των ασφαλιστικών ταμείων:

  • ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
  • ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η συνολική οφειλή των ασφαλιστικών αυτών ταμείων αγγίζει τα 1.000.000€ και η καθυστέρηση ξεπερνά κατά πολύ το χρόνο που προβλέπεται από τις συμβάσεις.

Η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων για τους ασφαλισμένους των ταμείων αυτών πρακτικά σημαίνει ότι από 1ης Φεβρουαρίου οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν εξ ιδίων το σύνολο της αξίας των φαρμάκων που προμηθεύονται και εν συνεχεία θα τα διεκδικούν μεμονωμένα από το ασφαλιστικό τους ταμείο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα ασφαλιστικά ταμεία εκτός από τις τηλεφωνικές οχλήσεις, έλαβαν και σχετική γραπτή προειδοποίηση, καθώς όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση εκ μέρους τους, τους επιδόθηκε εξώδικη δήλωση στα μέσα του μήνα.

Οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται να καταφύγουν στο μέτρο αυτό διότι έχουν οδηγηθεί σε οικονομική δυσπραγία λόγω του μεγάλου ύψους της οφειλής και της μακροχρόνιας καθυστέρησης.

Ας σημειωθεί ότι οι φαρμακοποιοί εξοφλούν τους προμηθευτές τους εντός 30 ημερών και επί πλέον έχουν καταβάλει το ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος για πωλήσεις που δεν τους έχουν εξοφληθεί.

Για το ταμείο των ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) αποφασίστηκε να μετατεθεί η έναρξη των κινητοποιήσεων για την 1η Μαρτίου, μετά την έγκριση και αποστολή χρημάτων για εξόφληση δύο μηνών και τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου στο προεδρείο του Π.Φ.Σ. για εξόφληση συνταγών δύο επιπλέον μηνών εντός του Φεβρουαρίου.
 

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails