Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δια…δικτυώνεται

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δια…δικτυώνεται

Αγαπητοί συνάδελφοι

Είμαστε και πάλι κοντά σας με τη μηνιαία εγκύκλιο του Συλλόγου μας, με στόχο πάντα την ενημέρωσή σας για τα θέματα που άπτονται της επικαιρότητας σε ό,τι αφορά στον φαρμακευτικό χώρο, αλλά και άρθρα καταξιωμένων επιστημόνων.

Επίσης, ο Σύλλογός μας φροντίζει να σας ενημερώνει και καθημερινά μέσα από την ιστοσελίδα του www.fsth.gr για τις δραστηριότητές του, τις εγκυκλίους των υπουργείων και των ασφαλιστικών ταμείων, τις αποφάσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, τις θέσεις και τις δράσεις του.

Κάναμε όμως, και άλλα βήματα. Δια…δικτυωθήκαμε στα social media, το facebook και το twitter (http://twitter.com/FSTH_GR). Δημιουργήσαμε σελίδα του Συλλόγου μας στο facebook (http://www.facebook.com/FSThess) που έχει συγκεντρώσει ήδη 1.693 μέλη και ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνεται. Κάνοντας like στη σελίδα του Συλλόγου μας, τα μέλη αλλά και οι φίλοι του συλλόγου, μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για κάθε νέο που μας ενδιαφέρει, να διαβάσουν καθημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στις εξελίξεις του κλάδου, να ενημερωθούν για τις μελλοντικές κινήσεις του συλλόγου μας κ.α.

Μεγαλύτερη σημασία όμως δώσαμε στη δημιουργία της ομάδας των φαρμακοποιών του Συλλόγου μας (http://www.facebook.com/groups/PharmThess). Στην ομάδα αυτή μπορούν να γραφτούν μόνον οι φαρμακοποιοί του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή στην ομάδα του Συλλόγου είναι οι φαρμακοποιοί να χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα (εναλλακτικά μπορεί το όνομα να φαίνεται στην ενότητα πληροφορίες). Στη διαδικτυακή μας ομάδα οι συνάδελφοι μπορούν να συμμετάσχουν σε συζητήσεις, να διατυπώσουν τα ερωτήματά τους και να λάβουν απαντήσεις, να εκφράζουν τις απόψεις τους και τις ιδέες τους για την καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου και της ομάδας, να μοιραστούν τις ανησυχίες τους με συναδέλφους, να ζητήσουν συμβουλή σε προβλήματα επιστημονικού ή επαγγελματικού ενδιαφέροντος που αντιμετωπίζουν, και φυσικά να νοιώσουν κομμάτι ενός συνόλου που βιώνει τις ίδιες ανησυχίες και την ίδια δυσοίωνη πραγματικότητα όπως και αυτοί. Μεγάλη επιτυχία παρουσιάζει τελευταία η δυνατότητα μέσα από την ομάδα μας να αναζητούμε μεταξύ μας (και να βρίσκουμε!!!) τις ελλείψεις των φαρμάκων που μας βασανίζουν καθημερινά!

Μέσα από την ομάδα μας γεννήθηκαν οι ιδέες για δημιουργία τράπεζας αίματος και οικονομικών εξορμήσεων τα Σαββατοκύριακα. Οι ιδέες σας υλοποιούνται αυτό το διάστημα και σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε πληρέστερα!

Ταυτόχρονα, όλη την ενημέρωση του Συλλόγου καθώς και τις ειδήσεις που αναρτώνται στη σελίδα του Συλλόγου στο facebook, μπορούν να τις παρακολουθούν και οι φίλοι του Twitter, ακολουθώντας το επίσημο προφίλ του Συλλόγου μας (@FSTH_GR) στη διεύθυνση http://twitter.com/FSTH_GR.

Σας ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας στο να μοιραστούμε τα προβλήματά μας και να αναζητήσουμε από κοινού λύσεις όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε, τα μόνα όπλα μας στον δύσκολο αγώνα που δίνουμε για την επιβίωση του ελληνικού φαρμακείου είναι η συνοχή του κλάδου μας και συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε άμεσα σε οποιαδήποτε πρόκληση από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Διονύσης Ευγενίδης

Γραμματέας Φ.Σ.Θ.



Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails