Δελτίο τύπου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει για άλλη μια φορά την έντονη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς-μέλη του Συλλόγου του.
Οι οφειλές των ασφαλιστικών Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, άφησαν χρέη στους φαρμακοποιούς από συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011 και το 2012. Το ποσό των χρημάτων που οφείλονται στους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης ανέρχεται στα 4.511.736 Ευρώ.
Το γεγονός ότι υπάρχουν ταμεία που οφείλουν ποσά της τάξης των μερικών εκατοντάδων Ευρώ αποδεικνύει  ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο οικονομικό, όσο ότι έχει σκαλώσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας
Παρόλο που η τρόικα, οι διατελέσαντες Υπουργοί Υγείας αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχουν δώσει εντολή για άμεση τακτοποίηση των οφειλομένων ποσών, μέχρι στιγμής δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, με αποτέλεσμα να παραμένει ανεξόφλητο το προαναφερθέν ποσό. Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε τρομακτική οικονομική στενότητα τα φαρμακεία με απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Καλούμε για τελευταία φορά τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να ξεπεράσουν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από δική τους υπαιτιότητα και να εξοφλήσουν άμεσα τις οικονομικές υποχρεώσεις των Ταμείων.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails