Στις 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 12η αιμοδοσία του ΦΣΘ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938  Ν.Δ. 171

A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Θεσσαλονίκη  30 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

AΡΙΘΜ. Πρωτ: 1803

 

Προς: Φαρμακοποιούς του ΦΣΘ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενίσχυσης της τράπεζας αίματος που δημιούργησε το 2013, διοργανώνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 την 12η εθελοντική αιμοδοσία του. Θα λάβει χώρα στα γραφεία του Συλλόγου (Εθνικής Αντιστάσεως 173-175), από τις 14:30 έως τις 18:00 και είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τα μέλη των οικογενειών τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.), αλλά και για φίλους και γνωστούς.

Όσοι επιθυμείτε να αιμοδοτήσετε, καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

  • πρέπει να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας το  ΑΜΚΑ είτε την αστυνομική ταυτότητά σας.
  • επειδή η διεξαγωγή της αιμοδοσίας είναι το μεσημέρι, θα πρέπει να έχετε φάει κάτι ελαφρύ (ένα τοστ ή ένα σάντουιτς) μισή με μία ώρα πριν τη στιγμή που θα αιμοδοτήσετε. Στην περίπτωση μεσημεριανού φαγητού θα πρέπει να περάσουν 2 ώρες. ΔΕΝ θα πρέπει να είστε νηστικοί ούτε να έχετε παραλείψει το πρωινό σας.
  • Δεν θα πρέπει να βρίσκεστε υπό αγωγή φαρμάκων, διότι αυτό αυτόματα σας αποκλείει από την αιμοδοσία. Ειδικά όσοι πάσχουν από υπέρταση και η πίεσή τους είναι ρυθμισμένη με αντιϋπερτασικά φάρμακα θα πρέπει να παραλείψουν την αγωγή τους για 1-2 μέρες πριν την αιμοδοσία. Το ίδιο ισχύει και για όσους πάσχουν από υπερχοληστεριναιμία.
  • Όσοι λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής, τα οποία δεν αποτελούν τμήμα κάποιου θεραπευτικού σχήματος, καλό είναι να τα διακόπτουν 3-4 μέρες πιο πριν.
  • Όσοι είναι υπό αγωγή για τον υποθυρεοειδισμό, το πρωί της αιμοδοσίας δεν θα πρέπει να λάβουν το χάπι τους. Μπορούν να το πάρουν αφού αιμοδοτήσουν.
  • Αποκλείονται από την αιμοδοσία όσοι: παίρνουν β-αποκλειστές, έχουν κάποια αλλεργία σε έξαρση, πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα (έκζεμα, ψωρίαση, Hashimoto, Crohn κτλ) και οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως.
  • Αποκλείονται επίσης όσοι έχουν κάνει μέσα στους τελευταίους έξι (6) μήνες βελονισμό, μικροεπεμβάσεις, τατουάζ, piercing.
  • Επίσης θα πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον ένα εικοσιτετράωρο από την κατανάλωση αλκοόλ.
  • Πάντοτε στην αιμοδοσία παρευρίσκεται γιατρός που έχει την ευθύνη της επιλογής των αιμοδοτών και είναι ο πλέον αρμόδιος για να απαντήσει σε όποιες απορίες μπορεί να έχετε.
  • Την ημέρα της αιμοδοσίας πίνουμε πολλά υγρά, τόσο πριν όσο και μετά την αιμοδοσία.

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των συναδέλφων, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες που μας εστάλησαν από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», οι περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα για ελονοσία και από τις οποίες δεν επιτρέπεται κάποιος να αιμοδοτήσει είναι οι εξής: Σίνδος, Διαβατά και γενικότερα περιοχές του δήμου Δέλτα.

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε αυτή τη δράση κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς, καθώς η ανάγκη για αίμα είναι άμεση, επιτακτική και διαρκής. Μόνο μέσα από τη συμμετοχή όλων μας θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα.

Σας περιμένουμε όλους.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ                    ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ


Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails