Αιμοδοσία

Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι μια κορυφαία εκδήλωση ανθρώπινης ευαισθησίας και αλληλεγγύης και ένας από τους σημαντικότερους κρίκους του κοινωνικού εθελοντισμού. Η εθελοντική αιμοδοσία στηρίζει το σύστημα υγείας της χώρας και είναι τρόπος και στάση ζωής.

Αιμοδοσία ΦΣΘ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δημιούργησε το 2013 την τράπεζα αίματος των μελών του, αποδεικνύοντας έμπρακτα την στήριξή του τόσο στο σύστημα υγείας αλλά κυρίως στο κοινωνικό σύνολο. Οι αιμοδοσίες του συλλόγου διοργανώνονται δύο φορές ετησίως, ενώ από την πρώτη κιόλας αιμοδοσία, οι μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν έδωσαν λύση στις ανάγκες συναδέλφων αλλά και συγγενικών τους προσώπων.


Τον Ιούνιο του 2014, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, απονεμήθηκε Βραβείο Εθελοντισμού στην Τράπεζα Αίματος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Είναι υποχρέωση όλων η στήριξη της εθελοντικής αίμοδοσίας. Η δεκάλεπτη και ανώδυνη διαδικασία της αιμοδοσίας δεν κοστίζει τίποτε, αλλά έχει ανεκτίμητη αξία για τον λήπτη.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails