Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και τον Πίνακα του 2020 για το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938  Ν.Δ. 171

A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Θεσσαλονίκη 15 Οκτωβρίου 2019  

 

 

AΡΙΘΜ. Πρωτ: 1914

 

Προς: Φαρμακοποιούς ΦΣΘ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, βασική προτεραιότητα του Δ.Σ. του Συλλόγου μας είναι η απλοποίηση της καθημερινότητας του φαρμακοποιού. Θεωρούμε ότι οι συνθήκες της δουλειάς μας επιβαρύνονται συνεχώς, παρόλο που η ανάπτυξη της τεχνολογίας θα έπρεπε να μας διευκολύνει περισσότερο.

Με βάση αυτά, το Δ.Σ. κατά τη συνεδρίαση του της 18ης Σεπτεμβρίου κατά την οποία ενέκρινε το νέο πίνακα διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων για το Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ενέκρινε και την εισήγηση του Προέδρου για αύξηση των ομάδων στις καρτέλες διανυκτερεύσεων από 3 (Α, Β, Γ) που είναι σήμερα σε 4 (Α, Β, Γ, Δ). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μειώνεται η συχνότητα των ολονύκτιων διανυκτερεύσεων που προκαλούν σημαντική καταπόνηση σε όλους μας και που μόνο όσοι την υφίστανται μπορούν να αντιληφθούν. Συγχρόνως ο αριθμός των διανυκτερευόντων φαρμακείων κινείται στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με την αλλαγή αυτή δεν επηρεάζεται ο αριθμός των φαρμακείων που παραμένουν καθημερινά ανοικτά μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και αντιμετωπίζουν σχεδόν όλο τον όγκο των περιστατικών.

Παράλληλα οι ήδη υφιστάμενες καρτέλες διανυκτερεύσεων εμπλουτίζονται καθημερινά με νέους συναδέλφους που εισέρχονται στο επάγγελμα και παλαιούς που επανέρχονται μετά τη λήξη της απαλλαγής τους ή ζητούν επιπλέον καρτέλες. Στόχος μας είναι, στο τέλος του 2020, να έχουν όλοι οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διανυκτερεύσεων από μια καρτέλα, οπότε οι ολονύκτιες διανυκτερεύσεις θα είναι 3 το χρόνο, ανακουφίζοντας σημαντικά τους συναδέλφους, χωρίς να τροποποιείται η κάλυψη του πληθυσμού με φαρμακεία και χωρίς να επηρεάζεται η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, κάτι που αποτελεί πρώτιστο μέλημά μας.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε περισσότερες από όσες καρτέλες διανυκτερεύσεων έχουν σήμερα, μπορούν να το ζητήσουν συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

 

Στον πίνακα διημερεύσεων, ο οποίος είναι ετήσιος (από Ιανουάριο έως Δεκέμβριο 2020) θα μπορέσετε να δείτε τις υπηρεσίες που σας αντιστοιχούν σε ημερολογιακή πλέον μορφή, όπως και στον αντίστοιχο πίνακα Διανυκτερεύσεων. Ουσιαστικά, η πρώτη στήλη από αριστερά αναφέρεται στις ημέρες κάθε μήνα, γι’ αυτό και η αρίθμηση είναι από 1-31, ενώ μέσα στα «κουτάκια» βρίσκεται ο αριθμός της καρτέλας που έχει υπηρεσία.

Ο νέος πίνακας διημερεύσεων εμπεριέχει και τις υπηρεσίες θερινού ωραρίου του 2020. Στο σημείο αυτό επαναλαμβάνουμε πως έχουμε φροντίσει να συμμετέχουν στο θερινό ωράριο όλες οι εμπλουτισμένες καρτέλες διημερεύσεων (21-37) από μία φορά. Για το λόγο αυτό το θερινό ωράριο για το έτος 2020 ξεκινά στις 13 Ιουλίου και διαρκεί έως τις 21 Αυγούστου.

Ο νέος πίνακας είναι δημοσιευμένος στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας, στην περιοχή μελών, στην επιλογή «πίνακες εφημεριών». Εκεί μπορείτε να δείτε και τον πίνακα διανυκτερεύσεων του 2020 για το Πολεοδομικό Συγκρότημα.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι απαραίτητο να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και να κρατάτε πάντοτε ενημερωμένα τα προσωπικά στοιχεία σας (κινητό, email) τα οποία, παρακαλούμε εκ νέου, να συμπληρώσετε στην επιλογή «Επεξεργασία Μέλους» ώστε να μπορέσει ο Σύλλογος να διατηρεί πλήρη βάση ηλεκτρονικών διευθύνσεων των Μελών του. Σκοπός μας είναι μόλις η βάση αυτή ολοκληρωθεί να μειώσουμε τις έντυπες ενημερώσεις που σας αποστέλλονται και να υιοθετηθεί η ηλεκτρονική επικοινωνία με τα Μέλη που είναι πολύ πιο οικολογική και οικονομική.

Όσον αφορά τις καρτέλες υπηρεσιών, όπως έχουμε επαναλάβει στο παρελθόν, δεν πρόκειται να εκδοθούν ξανά, γιατί με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα του Συλλόγου μας αυτές είναι «δυναμικές» και ως εκ τούτου πάντοτε ενημερωμένες. Για να τις δείτε επισκέπτεσθε την περιοχή μελών στην ιστοσελίδα μας και τις βρίσκετε στην επιλογή «Καρτέλες εφημεριών».

Οδηγίες σύνδεσης στην ιστοσελίδα θα βρείτε στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας, στο σημείο «Οδηγός χρήσης ιστότοπου fsth.gr για Μέλη». Εναλλακτικά μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ. Παρακαλούμε να τις διαβάσετε προσεκτικά, περιγράφονται λεπτομερώς όλες οι λειτουργίες της ιστοσελίδας.

Σας υπενθυμίζουμε, ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους, ότι κάθε φαρμακείο που βρίσκεται σε μια από τις βασικές καρτέλες 1-17 βρίσκεται και στην αντίστοιχη «εμπλουτισμένη» 21-37. Οι βασικές καρτέλες 1-17 εφημερεύουν τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες ενώ οι αντίστοιχές τους εμπλουτισμένες 21-37, αφορούν τις Δευτέρες και Τετάρτες. Η διάρκεια της διημέρευσης ορίζεται σύμφωνα και με την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τις 08:00 έως τις 21:00.

Οι καρτέλες Σ1 έως Σ4 του πρωινού του Σαββάτου (πλην των αργιών) συμπληρώνουν τις καρτέλες του Σαββατοκύριακου μόνο για το ωράριο 08.30 έως 14.30. Επειδή ΔΕΝ υπάρχει τρόπος συνδυασμού αυτών των 4 καρτελών Σ του Σαββάτου με τις προϋπάρχουσες βασικές 17, υπάρχει η πιθανότητα, για το συγκεκριμένο πρωινό ωράριο, να είναι ανοιχτά κοντινά φαρμακεία. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα κάποιο φαρμακείο να είναι ταυτόχρονα και στις δύο καρτέλες.

Οι επιπλέον καρτέλες από 21 έως 37 προήλθαν από τον εμπλουτισμό των αντίστοιχων βασικών καρτελών 1-17 με περισσότερα φαρμακεία και έτσι δημιουργήθηκαν οι νέες καρτέλες, με αντιστοιχία της 1 με την 21, της 2 με την 22 κ.ο.κ. μέχρι την 17 που αντιστοιχεί στην 37. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι συνάδελφοι που είναι σε κάποια από τις «παλαιές-βασικές» καρτέλες (1-17) βρίσκονται και στην αντίστοιχη «νέα-εμπλουτισμένη» καρτέλα (21-37). Όσοι συνάδελφοι δήλωσαν επιπλέον εφημερία, βρίσκονται και σε μια ακόμη από τις καρτέλες 21 έως 37 και έτσι εφημερεύουν τις διπλάσιες Δευτέρες και Τετάρτες. Επίσης, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και στις καρτέλες Σ, εφημερεύουν και ένα πρωινό του Σαββάτου κάθε μήνα.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στις επιπλέον εφημερίες (καρτέλες 21-37 και καρτέλες Σ1-Σ4), μπορούν να επιλέξουν, αν θέλουν, να εφημερεύουν μόνο Δευτέρες και Τετάρτες ή μόνο Σάββατα πρωί, αποστέλλοντας σχετική αίτηση στο Σύλλογο. Έχει σταματήσει δηλαδή η υποχρεωτική συμμετοχή σε ολόκληρο το πακέτο Δευτέρας-Τετάρτης-Σαββάτου.

Ο πίνακας των διανυκτερεύσεων λειτουργεί όπως παλιά, δηλαδή οι καρτέλες των διανυκτερεύσεων έχουν 24ωρη ισχύ, αποδυναμούμενες μετά τα μεσάνυχτα κατά τα 3/4 περίπου.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της προσθήκης της νέας ομάδας Δ στις καρτέλες διανυκτερεύσεων, προς το παρόν δεν λειτουργεί το ημερολόγιο εφημεριών με υπενθυμίσεις για τα μέλη του ΦΣΘ, το οποίο θα είναι ξανά στη διάθεσή σας από τις αρχές Ιανουαρίου 2020.

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ                    ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ


Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails