Ενημέρωση για τις ελλείψεις φαρμάκων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

Αθήνα, 22/1/2020

Αρ. Πρωτ. 236

   Προς

– Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους             

– Τακτικούς και Αναπληρωματικούς  Εκλέκτορες

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε ο Πανελλήνιος  φαρμακευτικός Σύλλογος έχει θέσει ως άμεση  προτεραιότητα την επίλυση  του μεγάλου προβλήματος των ελλείψεων φαρμάκων  που συνεχώς επιδεινώνεται. Οι ελλείψεις αποτελούν για τον ΠΦΣ το κυρίαρχο πρόβλημα  στην καθημερινότητα των συναδέλφων και για τον λόγο αυτό  έχει ήδη προκαλέσει δύο παρεμβάσεις  στον ΕΟΦ και στο Υπουργείο Υγείας.

Στόχος μας είναι  να δοθεί επιτέλους μια  οριστική λύση στο θέμα αυτό που ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς και να αναδειχθεί η τεράστια έκταση του πανελλαδικά.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει   εντός μιας εβδομάδας από σήμερα να μας στείλετε  κατάσταση με τις σημαντικότερες  ελλείψεις φαρμάκων στο νομό σας (δηλαδή σκευάσματα που παρουσιάζουν έλλειψη σε πολλά φαρμακεία και για ένα εύλογο χρονικό διάστημα).

Η κατάσταση αυτή που θα στείλετε στο email [email protected]  θα πρέπει να είναι σε μορφή excel προκειμένου να γίνει η επεξεργασία του και να καταρτιστεί ένας  συγκεντρωτικός κατάλογος  ελλείψεων πανελλαδικά  , που θα αποτελέσει ισχυρό αποδεικτικό υλικό για την τεκμηρίωση του προβλήματος.

Οφείλει η Πολιτεία να κατανοήσει ότι οι ελλείψεις είναι μείζον  θέμα  για τους Φαρμακοποιούς που  καθημερινά αγωνιούν για την προμήθεια των φαρμάκων των ασθενών  και ο ΠΦΣ είναι αποφασισμένος να κινητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, για την επίλυση του.

 

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                                                     ΚΩΝ. ΚΟΥΒΑΡΗΣΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails