Νεότερη ενημέρωση σχετικά με τους σταυρούς φαρμακείων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938  Ν.Δ. 171

A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Θεσσαλονίκη  1 Νοεμβρίου 2019

 

AΡΙΘΜ. Πρωτ: 2114

 

Προς: Τα Μέλη του ΦΣΘ

 

Θέμα: «Νεότερη ενημέρωση σχετικά με τους σταυρούς φαρμακείων»

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής μας (https://www.fsth.gr/stayroi-farmakeia.el.aspx)  σχετικά με τα ζητήματα που προκύπτουν με τους σταυρούς φαρμακείων σας ενημερώνουμε ότι έχουμε αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κοινοποιούμενη στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, με εκτενή αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα, στα προβλήματα που δημιουργούνται για τα φαρμακεία μας και στις προτεινόμενες από εμάς λύσεις.

Πιο συγκεκριμένα αιτούμαστε την αναθεώρηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου με νέες ρυθμίσεις σχετικές με τον αριθμό των σταυρών που δύναται να τοποθετήσει κάθε φαρμακείο, τον τρόπο τοποθέτησης και τη φωτεινότητά τους, την αύξηση του προβλεπόμενου μεγέθους των σταυρών και την απόστασή τους από την όψη του κτιρίου και τη στάθμη του πεζοδρομίου.

Παράλληλα, έχουμε επικοινωνήσει και έχουμε αιτηθεί συναντήσεις με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους όλων των Δήμων της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συζήτηση του ανωτέρω ζητήματος και την εξεύρεση κοινώς αποδεκτών λύσεων, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των φαρμακοποιών και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε νεότερη εξέλιξη. Παρακαλούμε να μην προβείτε σε καμία ατομική ενέργεια μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ                        ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ


Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails