Νεότερη ενημέρωση για το θέμα με τους σταυρούς των φαρμακείων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938  Ν.Δ. 171

A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 5 Δεκεμβρίου 2019  

 

AΡΙΘΜ. Πρωτ: 2344

 

Προς: Τα μέλη του ΦΣΘ

 

Θέμα: «Νεότερη ενημέρωση για τους σταυρούς των φαρμακείων»

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του Προεδρείου του Συλλόγου με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Μιχαήλ Κούπκα, προέκυψε συμφωνία στα κάτωθι σημεία, αναφορικά με την τοποθέτηση των, εκ του νόμου υποχρεωτικών, φωτεινών σταυρών φαρμακείων. Ειδικότερα:

  1. Επιτρέπεται ένας σταυρός για κάθε φαρμακείο διαστάσεων 70Χ70Χ25, τοποθετημένος στην πρόσοψη του καταστήματος, σε θέση που να επιτελεί το σκοπό του, δηλαδή τον ευχερή εντοπισμό του φαρμακείου για τις ανάγκες των συμπολιτών μας σε φάρμακα. Εφόσον το κατάστημα είναι γωνιακό, επιτρέπεται ένας σταυρός σε κάθε μία πλευρά της πρόσοψης του καταστήματος. Απαγορεύεται οποιοσδήποτε επιπλέον σταυρός.
  2. Απαγορεύεται κάθε επιπλέον φωτεινή πινακίδα εκτός του φαρμακείου, συνδεδεμένη πάνω στο φωτεινό σταυρό ή οπουδήποτε αλλού στην πρόσοψη του καταστήματος. Η ύπαρξή τους εντός της βιτρίνας των καταστημάτων δεν αποτελεί παράβαση.
  3. Απαγορεύεται το τρεμολαμπύρισμα, οι διαφημίσεις ή άλλες φωτεινές αναπαραστάσεις στους φωτεινούς σταυρούς. Επιτρέπεται μόνο αργή αυξομείωση του φωτισμού, ως ενίσχυση του ενδεικτικού χαρακτήρα του φωτεινού σταυρού. Η ένταση του φωτισμού τους δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 250 κηρία.
  4. Απαγορεύονται οι σταυροί εκτός του καταστήματος σε stand, στύλους ή σε σημείο εκτός της πρόσοψης του φαρμακείου, σε ορόφους, σε άλλο σημείο του δρόμου, πάνω σε στύλους κλπ.
  5. Πλησίον φωτεινών σηματοδοτών, η ένταση των σταυρών πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να μη συγχέεται ο πράσινος φωτεινός σηματοδότης με τον πράσινο φωτεινό σταυρό του φαρμακείου.
  6. Όποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει αντικειμενικά προβλήματα που τον αναγκάζουν να παρεκκλίνει από τα προαναφερθέντα, μπορεί να καταθέσει ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, τεκμηριωμένη με όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά, προκειμένου να εξετασθεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Καλό θα είναι όσοι καταθέσετε ένσταση στον Δήμο, να στείλετε ένα αντίγραφο και στο Σύλλογο για να παρακολουθούμε την υπόθεσή σας.

Στόχος της Διοίκησης του Δήμου δεν είναι η επιβολή προστίμων αλλά η ευταξία και η σύννομη τοποθέτηση των φωτεινών σταυρών, στόχος που βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και τη διοίκηση του Συλλόγου μας. Οι φωτεινοί σταυροί φαρμακείων είναι απαραίτητοι εκ του Νόμου ως ενδεικτικοί της θέσης του φαρμακείου σε λειτουργία και όχι ως μέσο διαφήμισης.

Καλούμε όλα τα μέλη να προσαρμόσουν τους σταυρούς των φαρμακείων τους σύμφωνα με τις παραπάνω υποδείξεις σε εύλογο χρονικό διάστημα και πάντως μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να αποφευχθούν διοικητικές κυρώσεις εκ μέρους του Δήμου, ο οποίος κινείται με βάση σχετική Εισαγγελική εντολή.

 

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails