Άμεση και συγκινητική η συνδρομή των Φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης στους πληγέντες στον Λίβανο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938 Ν.Δ. 171
A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Γραφείο Τύπου

       

Θεσσαλονίκη 12 Αυγούστου 2020

  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση και συγκινητική ήταν η συνδρομή των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας στη συγκέντρωση βοήθειας για τους πληγέντες των φονικών εκρήξεων στη Βηρυτό. Μέσα σε μόλις λίγες ώρες συγκέντρωσαν ένα φορτηγάκι με κιβώτια γεμάτα υγειονομικό υλικό και φάρμακα, τα οποία εντός των επόμενων ημερών θα παραδοθούν στην Πρεσβεία του Λιβάνου ώστε να καλυφθούν οι πρώτεσ ανάγκες των πληγέντων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ) Θεσσαλονίκης, οργάνωσαν, συγκέντρωσαν, συσκεύασαν και παρέδωσαν ένα φορτηγάκι με φάρμακα, αντισηπτικά, γάζες και μάσκες, στον Δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος επίσης έχει αναλάβει πρωτοβουλία στήριξης με τρόφιμα του δοκιμαζόμενου  λαού της Βηρυτού.

Το συντονισμό της συγκέντρωσης και παράδοσης των φαρμάκων και του υγειονομικού υλικού είχαν η Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Άννα Σιδηροπούλου και η εκπρόσωπος του ΦΣΘ στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαρία Μυρωνίδου.

«Η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν άμεση και συγκινητική. Για άλλη μια φορά έδειξαν το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης, φιλανθρωπίας και ανιδιοτελούς προσφοράς που τους διακατέχει για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, όπου κι αν βρίσκεται αυτός», δηλώνει ο Πρόεδρος του ΦΣΘ Διονύσιος Ευγενίδης και προσθέτει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές φαρμάκων, τα οποία συγκεντρώνονται στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

 

 

ΒΗΡΥΤΟΣ2
ΒΗΡΥΤΟΣ1
ΒΗΡΥΤΟΣ3Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails