ΕΟΠΥΥ: Απαντητική επιστολή σχετικά με προβλήματα λειτουργίας της νέας πλατφόρμας ΦΥΚ

27/04/2020

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

σας ενημερώνουμε για την απαντητική επιστολή που απέστειλε στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ο ΕΟΠΥΥ, με την οποία δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας της νέας πλατφόρμας ΦΥΚ. 

Όπως ανεφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή, " η πλατφόρμα έχει ενημερωθεί με τα ενεργά ΑΦΜ και τους αριθμούς συμβάσεων των φαρμακείων. Για λόγους λειτουργικότητας της εφαρμογής, για κάθε διαφορετική σύμβαση πρέπει να δοθεί από τον ιδιώτη φαρμακοποιό διαφορετικός και μοναδικός λογαριασμός email.

Στο αποδεικτικό εκτέλεσης των συνταγών μέσω της πλατφόρμας των ΦΥΚ, εμφανίζονται τα στοιχεία των υπεύθυνων φαρμακοποιών των φαρμακαποθηκών του ΕΟΠΥΥ και το ΑΦΜ του ΕΟΠΥΥ για λογαριασμό του οποίου έγινε η εκτέλεση και όχι του ιδιωτικού φαρμακείου, συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα με το αποδεικτικό.

Διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν περιπτώσεις όπου ο αριθμός του Δελτίου Αποστολής δεν ήταν όλος τυπωμένος πάνω στο πακέτο ή υπήρξε λάθος στην πληκτρολόγηση από τα φαρμακεία. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έχουν προστεθεί στην εφαρμογή αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορούν να παραλάβουν από τη λίστα αιτημάτων. Πιο συγκεκριμένα προστέθηκε το παρακάτω μήνυμα: Εναλλακτικά από τα αιτήματα "Απεσταλμένα προς Φαρμακείο"  και από τα "Παραληφθέντα με οπτικό έλεγχο" βρείτε το αίτημα που θέλετε να παραλάβετε, πατήστε "Λεπτομέρειες" στο δεξί μέρος και πατήστε το κουμπί "Παραλαβή Αποστολής" στο πάνω μέρος της οθόνης του αιτήματος. Επίσης αν συμπληρωθεί μη έγκυρο δελτίο αποστολής, το μήνυμα λάθους τους παραπέμπει να πάνε από τα αιτήματα. 

Με βάση τις διατάξεις των ΠΝΠ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έχουν παραταθεί οι ημερομηνίες λήξης των συνταγών, οπότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την εκτέλεση των συνταγών από την πλατφόρμα των ΦΥΚ.

Υπάρχει τρόπος επικοινωνίας με τους διαχειριστές της πλατφόρμας μέσω του email: [email protected]".

 

Επισυνάπτονται η επιστολή του ΦΣΘ  και η απαντητική επιστολή του ΕΟΠΥΥ. Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails