Κοντά στους πληγέντες του Λιβάνου οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης -Δεύτερη αποστολή φαρμάκων μέσω Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938 Ν.Δ. 171
A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Γραφείο Τύπου

       

Θεσσαλονίκη 26 Αυγούστου 2020

  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοντά στον συνάνθρωπο βρέθηκαν για ακόμη μία φορά οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, της Δράμας και άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα συγκέντρωσαν εννέα κιβώτια με φαρμακευτικό υλικό για τους πληγέντες των φονικών εκρήξεων στη Βηρυτό. Τα κιβώτια παραδόθηκαν στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης κι από κει θα αποσταλούν στον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου.

Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είχε αποστείλει επιστολή στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, γνωστοποιώντας ότι βρίσκεται στη διάθεσή του για να συμβάλει με κάθε πρόσφορο τρόπο σε μια ενδεχόμενη αποστολή βοήθειας. Η απάντηση ήταν θετική και η συγκέντρωση του φαρμακευτικού υλικού έγινε πράξη.

Την παράδοση των φαρμάκων έκανε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Ζαχαράκης και την παραλαβή η Διευθύντρια του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης Δέσποινα Φιλιπιδάκη.

Είχε προηγηθεί ακόμη μία, πολύ μεγαλύτερη, αποστολή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς. Τα υλικά είχαν παραδοθεί στην Πρεσβεία του Λιβάνου ώστε να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των πληγέντων.

«Η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν άμεση και συγκινητική. Στόχος μας είναι να  συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε για να στηρίξουμε  τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την ανείπωτη τραγωδία», δηλώνει ο Πρόεδρος του ΦΣΘ Διονύσιος Ευγενίδης.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails