Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί για 19η χρονιά το PHARMA point

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938 Ν.Δ. 171
A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Γραφείο Τύπου

Θεσσαλονίκη  24 Οκτωβρίου 2019

 

 Δελτίο Τύπου

 

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί για 19η χρονιά το PHARMA point

www.pharmapoint.gr

 

Με κεντρικό θέμα «Φαρμακευτική φροντίδα με τον ασθενή στο επίκεντρο», το 19ο PHARMA point επιδιώκει να αναδείξει το φαρμακείο ως σημείο παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ως το μοναδικό επιστημονικά καταρτισμένο κανάλι διακίνησης φαρμάκων.

Το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση της Βόρειας Ελλάδας, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2019, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα των Τμημάτων Φαρμακευτικής ΑΠΘ, ΕΚΠΑ και Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και του ΠΦΣ.

Το PHARMA point θα αποτελέσει και φέτος πόλο έλξης για χιλιάδες φαρμακοποιούς και εκπροσώπους της φαρμακευτικής αγοράς από όλη την Ελλάδα, φοιτητές Φαρμακευτικής και βοηθούς φαρμακείου, ενώ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Στο επίσημο καλωσόρισμα του συνεδρίου θα μιλήσει η Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, καθηγήτρια Δήμητρα Χατζηπαύλου-Λίτινα με θέμα ομιλίας «Η παρουσία του Φαρμακευτικού Τμήματος του ΑΠΘ στην καθημερινότητα του φαρμακοποιού της πόλης».

Επίσης θα γίνει απονομή τιμητικής διάκρισης στο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ως αναγνώριση της προσπάθειας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς του σε ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επιχειρεί, για ακόμη μία χρονιά, να καλύψει μέσα από το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμά του τις ανάγκες για ενημέρωση των φαρμακοποιών σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις σε επαγγελματικά θέματα, αλλά και τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της Φαρμακευτικής Επιστήμης.

Το «παρών» στο συνέδριο θα δώσουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από το χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου, οι οποίοι, μέσα από τις εισηγήσεις τους:

- θα ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της έρευνας για νέα φάρμακα,

- θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν την καθημερινή επαφή των φαρμακοποιών με τους χρόνια πάσχοντες,

- θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες φαρμακείου και τι ισχύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό,

- θα απαντήσουν σε ερωτήματα των συνέδρων σχετικά με την ανάπτυξη του φαρμακείου στις σύγχρονες απαιτητικές οικονομικές συνθήκες και

- θα προτείνουν λύσεις σε καίρια ζητήματα του κλάδου των φαρμακοποιών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν 4 στρογγυλά τραπέζια με θέματα:

-Παρουσίαση προγράμματος «ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑ», σε συνεργασία ΠΦΣ - Συνδέσμου ΕΦΕΧ με  τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου ΠΦΣ Θανάση Παπαθανάση και του Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου ΕΦΕΧ Γεώργιου Δόκιου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΦΣ Σεραφείμ Ζήκας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ΕΦΕΧ Βασίλειος Σερέτης.

-«Το φαρμακείο μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση» Ζωντανά ολογράμματα – συμβουλευτικές υπηρεσίες» με τη συμμετοχή του Γραμματέα του ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης Σπύρου Νικολαΐδη και του Διευθύνοντος Συμβούλου LOGISCOOP- PANSYFA, ΜΒΑ Louisville Κωνσταντίνου Δούνα.

- «Αλυσίδα διακίνησης του φαρμάκου: νέες προκλήσεις για τη φαρμακευτική περίθαλψη του κοινού» (ΦΥΚ, ελλείψεις φαρμάκων, τιμές φαρμάκων) με τη συμμετοχή του τ. Προέδρου ΠΦΣ, τ. Προέδρου ΦΣΘ Κυριάκου Θεοδοσιάδη, του Προέδρου του ΣΦΕΕ Ολύμπιου Παπαδημητρίου, του Προέδρου της ΠΕΦ Θεόδωρου Τρύφωνος και του Προέδρου PhRMA Innovation Forum Μάκη Παπαταξιάρχη.

-«Συμμόρφωση ασθενών με τη φαρμακευτική αγωγή» με τη συμμετοχή του ειδικού παθολόγου με εξειδίκευση στον ΣΔ, Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του ∆ΠΘ, επιστημονικού διευθυντή Γενικής Κλινικής «Λυσίμαχος Σαραφιανός», υπεύθυνου Παθολογικού Τομέα Κ.Α.Α. «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Θεσσαλονίκης Δημήτριου Σκούτα, της Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α.) Αθανασίας Παππά, της Γενικής Γραμματέως  ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. και υπεύθυνης ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. για τη Θεσσαλονίκη Νάντιας Μάλλιου και της Γενικής Διευθύντριας Noufio Σοφίας Κούνουπα.

Ταυτόχρονα θα λειτουργήσει έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών φαρμακείου με τη συμμετοχή πλήθους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς. Στην παράλληλη αίθουσα φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες καλλυντικών έχουν προγραμματίσει τις παρουσιάσεις τους.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου στο www.pharmapoint.gr/2019/

 

Μεγάλοι χορηγοί του συνεδρίου είναι οι FREZYDERM και HEAD X.

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

TV100, FM100, ALPHA 96,5, FOCUS 103,6, METROPOLIS 95,5, 96,8 VELVET, RSO 91,7, ΛΑΪΚΟΣ 87,6, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, DAILYPHARMANEWS.GR,
HEALTHMAG, HEALTHUPDATE.GR, HEALTHWEB, IATRONET, IATRONEA, ONMED.GR, TYPOLOGOS.COM, PHARMATEAM, FARMAKOPOIOI, PHARMACORNER.GR

 Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails