Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και τον Πίνακα του 2017 για το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου εγκρίθηκε ο νέος πίνακας διημερεύσεων για το Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για ολόκληρο το έτος 2017.

Στο νέο αυτό πίνακα ο οποίος ήδη από την τρέχουσα χρονιά είναι ετήσιος (από Ιανουάριο έως Δεκέμβριο) θα μπορέσετε να δείτε τις υπηρεσίες που σας αντιστοιχούν σε ημερολογιακή πλέον μορφή, όπως δηλαδή ήταν εδώ και χρόνια ο αντίστοιχος πίνακας Διανυκτερεύσεων. Ουσιαστικά, η πρώτη στήλη από αριστερά αναφέρεται στις ημέρες κάθε μήνα, γι’ αυτό και η αρίθμηση είναι από 1-31, ενώ μέσα στα «κουτάκια» βρίσκεται ο αριθμός της καρτέλας που έχει υπηρεσία.

Μία άλλη καινοτομία του νέου πίνακα διημερεύσεων είναι πως από τώρα εμπεριέχει τις υπηρεσίες θερινού ωραρίου του 2017. Στο σημείο αυτό προχωρήσαμε σε μία δίκαιη τροποποίηση κατά την οποία συμμετέχουν στο θερινό ωράριο όλες οι εμπλουτισμένες καρτέλες διημερεύσεων (21-37) από μία φορά. Για το λόγο αυτό το θερινό ωράριο για το έτος 2017 θα διαρκέσει λίγες ημέρες επιπλέον μέσα στον Αύγουστο, ξεκινά δηλαδή στις 17 Ιουλίου και διαρκεί έως τις 25 Αυγούστου.

Ο νέος πίνακας είναι δημοσιευμένος στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας, στην περιοχή μελών, στην επιλογή «πίνακες εφημεριών». Εκεί μπορείτε να δείτε και τον πίνακα διανυκτερεύσεων του 2017 για το Πολεοδομικό Συγκρότημα.

Υπενθυμίζουμε πως είναι απαραίτητο να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και να κρατάτε πάντοτε ενημερωμένα τα προσωπικά σας στοιχεία, (κινητό, email) τα οποία, παρακαλούμε εκ νέου, να συμπληρώσετε στην επιλογή «Επεξεργασία Μέλους» ώστε να μπορέσει ο Σύλλογος να διατηρεί πλήρη βάση ηλεκτρονικών διευθύνσεων των Μελών του. Σκοπός μας είναι μόλις η βάση αυτή ολοκληρωθεί να μειώσουμε τις έντυπες ενημερώσεις που σας αποστέλλονται και να υιοθετηθεί η ηλεκτρονική επικοινωνία με τα Μέλη που είναι πολύ πιο οικολογική και οικονομική.

Όσον αφορά στις καρτέλες υπηρεσιών, όπως έχουμε επαναλάβει στο παρελθόν, δεν πρόκειται να εκδοθούν ξανά, γιατί με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα του Συλλόγου μας αυτές είναι «δυναμικές» και ως εκ τούτου πάντοτε ενημερωμένες. Για να τις δείτε επισκέπτεσθε την περιοχή μελών στην ιστοσελίδα μας και τις βρίσκετε στην επιλογή «Καρτέλες εφημεριών».

Οδηγίες σύνδεσης στην ιστοσελίδα θα βρείτε στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας, στο σημείο «Οδηγός χρήσης ιστότοπου fsth.gr για Μέλη». Εναλλακτικά μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ. Παρακαλούμε να τις διαβάσετε προσεκτικά, περιγράφονται λεπτομερώς όλες οι λειτουργίες της ιστοσελίδας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι κάθε φαρμακείο που βρίσκεται σε μια από τις βασικές καρτέλες 1-17 βρίσκεται και στην αντίστοιχη «εμπλουτισμένη» 21-37. Οι βασικές καρτέλες 1-17 εφημερεύουν τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες ενώ οι αντίστοιχές τους εμπλουτισμένες 21-37, αφορούν τις Δευτέρες και Τετάρτες.

Οι καρτέλες Σ1 έως Σ4 του πρωινού του Σαββάτου (πλην των αργιών) συμπληρώνουν τις καρτέλες του Σαββατοκύριακου μόνο για το ωράριο 08.30 έως 14.30. Επειδή ΔΕΝ υπάρχει τρόπος συνδυασμού αυτών των 4 καρτελών Σ του Σαββάτου με τις προϋπάρχουσες βασικές 17, υπάρχει η πιθανότητα, για το συγκεκριμένο πρωινό ωράριο, να είναι ανοιχτά κοντινά φαρμακεία. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα κάποιο φαρμακείο να είναι ταυτόχρονα και στις δύο καρτέλες.

Οι επιπλέον καρτέλες από 21 έως 37 προήλθαν από τον εμπλουτισμό των αντίστοιχων βασικών καρτελών 1-17 με περισσότερα φαρμακεία και έτσι δημιουργήθηκαν οι νέες καρτέλες 21 έως 37 με αντιστοιχία της 1 με την 21, της 2 με την 22 κ.ο.κ. μέχρι την 17 που αντιστοιχεί στην 37. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι συνάδελφοι που είναι σε κάποια από τις «παλαιές-βασικές» καρτέλες (1-17) βρίσκονται και στην αντίστοιχη «νέα-εμπλουτισμένη» καρτέλα (21-37). Όσοι συνάδελφοι δήλωσαν επιπλέον εφημερία, βρίσκονται και σε μια ακόμη από τις καρτέλες 21 έως 37 και έτσι εφημερεύουν τις διπλάσιες Δευτέρες και Τετάρτες. Επίσης, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και στις καρτέλες Σ, εφημερεύουν και ένα πρωινό του Σαββάτου κάθε μήνα.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στις επιπλέον εφημερίες (καρτέλες 21-37 και καρτέλες Σ1-Σ4), μπορούν να επιλέξουν, αν θέλουν, να εφημερεύουν μόνο Δευτέρες και Τετάρτες ή μόνο Σάββατα πρωί, αποστέλλοντας σχετική αίτηση στο Σύλλογο. Έχει σταματήσει δηλαδή η υποχρεωτική συμμετοχή σε ολόκληρο το πακέτο Δευτέρας-Τετάρτης-Σαββάτου.

Ο πίνακας των διανυκτερεύσεων λειτουργεί όπως παλιά, δηλαδή οι καρτέλες των διανυκτερεύσεων έχουν 24ωρη ισχύ, αποδυναμούμενες μετά τα μεσάνυχτα κατά τα 2/3 περίπου.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως σύντομα θα ενταχθούν στην εμφάνιση των εφημεριών στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας και περιοχές εκτός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. Εδώ και καιρό εργαζόμαστε για την υλοποίησή αυτού του έργου προσπαθώντας να υπερκεράσουμε δυσκολίες που προκύπτουν από τη διαφορετικότητα των τοπικών προγραμμάτων και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής. Σύντομα θα αρχίσουν να εντάσσονται σταδιακά επιπλέον περιοχές, ώστε να καλύπτεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εμφάνιση των εφημεριών στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Θεσσαλονίκης. 

 

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσης ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails